CHP İstanbul, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde ‘Çelik zırhını’ giydi.  İki aday delegelerin oylarını toplayıp ipi göğüslemek için yarıştı. Biri değişim temasıyla öne çıkan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, diğeri de CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini daha önce de yapmış olan ve parti içinde uzun yıllardır aktif görevler üstlenen Cemal Canpolat.

CHP İstanbul Kongre

ÖNEMLİ İSİMLER KONGREYİ TAKİP ETTİ

Kongrenin Divan Başkanlığı’na eski CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal seçildi. CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, Antalya İl Kongresi’nde olduğu için İstanbul İl Kongresi’ne katılmadı. Kongreye CHP’nin genel başkan adaylarından Örsan Öymen ile Ünal Karahasan, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Devrim Çelik, Zeynel Emre, Hasan Efe Uyar, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çok sayıda milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyeleri de katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik

KAZANAN ÇELİK OLDU!

CHP 38. İstanbul İl Kongresi'nin kazananı nefes kesen bir seçim sonrasında belli oldu. İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'in destekçileri salonu sloganlar ile inletti. Sevinen delegeler "Türkiye'nin gururu İmamoğlu", "Özgür Başkan" ve "Gençlik inandı gençlik kazandı" sloganları attı.

Resmi sonuca göre bir diğer il başkanı adayı eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat 310 oy alırken Özgür Çelik 342 oy ile İl Başkanlığı yarışını kazandı.

Resmi sonuçların açıklanmasından yaklaşık yarım saat önce sloganlar ve marşlar eşliğinde kutlamalara başlayan Özgür Çelik destekçileri resmi sonuçlar açıklanana dek salondan ayrılmadı.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik2

TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

Seçilmesiyle birlikte söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Başkanım çok teşekkür ediyoruz. İlçe başkanlarımızı şöyle ön tarafa doğru, il kadın kolu başkanımız, gençlik kolu başkanımız ve il yöneticilerimizi sahnenin ön tarafına doğru davet ediyorum. Demokratik biçimde yarıştığımız Sayın Cemal Canpolat buradaysa kendisini kürsüye davet etmek istiyorum. İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu yakın bir bölgedeyse sizi de sahneye davet etmek istiyorum.

Kıymetli yol arkadaşlarım,

Anadolu'nun dört bir yanından hem partililerimiz, hem yurttaşlarımız, kongremizi takip etmek üzere bugün bu salona geldiler. Almanya'dan, Avusturya'dan, Fransa'dan, İzmir'den, Sivas'tan, Antalya'dan Türkiye'nin dört bir yanından Avrupa'nın dört bir tarafından, bu kongreyi takip etmek için gelen değerli yurttaşlarımıza sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Bugün burada tarihi bir kongreyi gerçekleştirirken, günün erken saatlerinden itibaren buraya akan kocaman yürekli örgütümüze sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Verdikleri oylarla parti içi demokrasimizin öncülüğü olan kıymetli il delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Partimizin çeşitli kurumlarında görev yapan tüm yöneticilerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Sabah saatlerinden itibaren kongremizi takip eden, halen bu salondan ayrılmayan dernek başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, onlara sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Bu salonun hazırlanmasında büyük emek harcayan kadın kolumuza, gençlik kolumuza ve seçim kurulunda görev yapan seçim kurulunun kıymetli üyelerine, sandıklarda görev yapan değerli yol arkadaşlarıma sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Yine, yine bu salonda bu kongrede gerçekleştirdiğimiz esnada güvenlik görevlisinden mutfak görevlisine kadar, tüm emekçilere sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“CHP DEMOKRASİYİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEK”

"Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinin kaybedeni olmaz. Konuşmamda da ifade etmiştim. Biz burada sizlerle birlikte elbette salondan çıkacağız ve demokratik Türkiye'nin mücadelesini birlikte vereceğiz demiştim. Bu bir zafer konuşması değil, biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz. Bugün burada yapılan konuşmalarla ilgili acaba Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir yarılma mı var diyen bu konuda haber yapacak olan basın görevlilerine şunu ifade etmek istiyorum: Cumhuriyet Halk Partisi evet bir kongre partisidir. Biz mahallede sandığı kurduktan sonra delegelerimizi seçeriz. Delegelerimiz ilçe başkanlarını seçer, il başkanlarını seçer. Genel başkanımızı seçerler. Bu parti içi demokrasinin yaşatılmasıdır. Parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ni tartışacak olanlara diyorum ki lütfen lider sultasıyla il başkanı ve ilçe başkanlarını seçenleri yazın. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasi yaşatmaya devam edecek."

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

"İSTANBUL'UN UMUDU TÜRKİYE'YE IŞIK YAYACAK"

"Bugün burada ve sabah saatlerinden itibaren çok uzun konuşmalar yapıldı. Eleştiriler yapıldı. O eleştirilerin hepsine alıyoruz. Ve buna göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Ancak tabii ki bir aday kongrenin heyecanıyla aslında ifade edilmemesi gereken cümlelerde ifade etti. Acaba örgütte bu karşılıklı bir kırılma yaratabilir mi endişesi olmasın, biz ilçe başkanlarımızla il yönetimimizle, kadın kolumuzla, gençlik kollarımıza ve tüm örgütümüzle kucaklaşmaya hazırız. İstanbul'un mücadelesini birlikte vereceğiz. Demokratik mücadelesini birlikte vereceğiz. Bu noktada bütün ilçe başkanlarımız sahnede duruyor. İçeriğini de söylemiştim. Bu salonda yirmi altı ilçe başkanıyla beraber girdim. Ama bu salondan otuz dokuz ilçe başkanıyla çıkıyorum. İstanbul'da 39 ilçeyle birlikte mücadele edeceğiz. Bu konuşmamda bahsetmiştim, İstanbul'un umudu, İstanbul'un bir kıvılcımı Türkiye'ye ışık yayacak. Bugün konuşmamda söylemiştim ya il binasının önünde söylemiştim."

"ATATÜRK'E BORÇLUYUZ"

"Sekiz yaşında bir çift kara lastikle geldiğim bu şehirde bana bu gururu yaşatanlara teşekkür ettim. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin en önemli makamlarından bir tanesine layık gören bütün delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Çok gururluyum, çok gururluyum. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. En önemlisi bunu biliyor musunuz? Bir emekçi çocuğu bu ülkede il başkanı olabiliyorsa, bu emekçinin çocuğu bu ülkede milletvekili olabiliyorsa, bunu cumhuriyete borçluyuz. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Yolumuz açık olsun. Hepinize saygılar sunuyorum. Bu bir başlangıç. Yeniden İstanbul'u kazanmanın başlangıcı tüm Türkiye'yi kazanmanın başlangıcı olacak. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İMAMOĞLU: BUNLAR BİZE YAKIŞAN VEYA FAYDA SAĞLAYACAK ŞEYLER DEĞİL

“Bunlar bizim sonuna kadar mücadele edeceğimiz yaklaşımlardır” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bunlar bize yakışan veya fayda sağlayacak şeyler değildir. Bunlar bizim sonuna kadar mücadele edeceğimiz yaklaşımlardır. Birilerini işaret edip düşmanlaştırmaya çalışanlar CHP’nin yüzyıllık mücadelesine kötülük yaparlar. Parti hukukuna uygun, şeffaf bir şekilde partiye üye olmuş görev üstlenmiş ve mücadele etmiş herkese bu partide yer vardır. Kendi iradesi ve gönüllü emeğiyle bu partiye ve bu partinin mücadelesine destek vermek için katılan hiçbir üye ayrıştırıcı tutuma tâbi tutulamaz. Bu ülkenin modern özgür demokrat ve müreffeh bir ülke olması için saflarımıza katılan herkese bu partide yer vardır.”

“DEVRİMCİ VE HALKÇI PARTİ” VURGUSU

Milletin devrimci ve halkçı bir parti istediğini söyleyen İmamoğlu, “Bu millet CHP’nin iktidar olmasını istiyor. Bizlerin görmezden gelmeyeceği ulusal ihtiyaç budur. Bizim en acil ve en önemli görevimiz hep beraber iktidar olma seçeneğini milletimize acilen sunmaktır. CHP’yi güçlendiren ayağa kaldıran devrimci ve halkçı bir parti yapın diyor halk bize” dedi.

2024’teki yerel seçimlerde İstanbul’u, 2028’de cumhurbaşkanlığını kazanacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “2024’te yerel seçimlerde İstanbul’da Türkiye çapında yeni bir zafere imza atmaktır. Daha çok belediyeyi kazanacağız. Sonra da 2028’de cumhurbaşkanlığını kazanıyoruz. 2029’da daha büyük başarılara imza atıyoruz yerel seçimlerde. Hedefimiz budur. Bu tarihleri zihinlerimize kazıyalım. Ayağımıza taş değmesin, taşları temizleyelim, yolumuz açık olsun, yolumuz iktidar olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı. Fidan Uğur/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı