Irak’ın Kuzeyi’nde düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında hayatını kaybederek şehit düşen 12 asker adına CHP İl Başkanlıkları tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda da yapıldı.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklaması şehitlerimiz adına saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat ve ilçe yönetimi, CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Oktay Aksu, CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Dilek Karafazlı, CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Coşkun da katıldı.

Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat’ın okuduğu açıklamada şehit olan 12 askerin isimleri okundu ve devamında şöyle dendi: Şehitlerimizin her birinin ayrı bir hikayesi, arkada bıraktıkları aileleri, evlatları, eşleri var. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz! Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızın, bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz.”

‘ASKERLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLUYUZ’

İki gece içerisinde 12 şehit verilmesi noktasında askerlerin can güvenliğini tehlikeye atacak bir güvenlik zafiyeti olup olmadığının takip edildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: Aynı operasyon bölgesinde iki gece içerisinde 12 şehit verilmesi hepimizi derin bir endişeye sürükledi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, askerlerimizin güvenliği için, ilk andan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdik. Bütçe görüşmelerini sürdüren Meclisimizin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanının Gazi Meclis’e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi gerektiğini söyledik. Askerlerimizin can güvenliği ve sağlıkları bizler için her şeyden önceliklidir. Askerlerimizi tehlikeye atacak bir güvenlik zafiyeti olup olmadığını, askerlerimizin can güvenliğini ilgilendiren kararların doğru bir şekilde alınıp alınmadığını takip etmek en önemli sorumluluğumuzdur.”

“YASI MİLLETİMİZ İLAN ETTİ”

İktidarın sorumluluk alanını unutarak algı peşinde koştuğuna dikkat çekilen açıklamada, ‘Biz milli birlik ve beraberlik duygularımızı ifade edip bu sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışırken; iktidar sahipleri kendi sorumluluk alanlarını unutturma hedefiyle yine büyük bir oyunun, aldatmacanın, algı operasyonlarının peşine düştü.Biz şehitlerimizi, ailelerini, şu anda sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklerimizi düşünürken, Ankara’da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle meşguldü” ifadeleri yer aldı.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı