Partimizi Türkiye ve Kağıthane’de iktidar yapmak için dün olduğu gibi bugün ve gelecekte mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini belirten Yeşildağ, ‘Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimizin tüm kadroları, vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar karşısında çözüm üretmek için canla başla çalışırken birilerinin oturduğu yerde partimizi dizayn etmesine asla izin vermeyeceğiz’ dedi

CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen ve çok sayıda partililin katıldığı adaylık açıklamasında mevcut ilçe başkanı Cihan İlim Yeşildağ, gerçekleştirilecek kongrede ilçe başkanlına aday olduğunu açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye ve Kağıthane’de iktidar yapmak hedefiya çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Yeşildağ sözlerini şöyle sürdürdü; Sevgili parti emekçisi yoldaşlarım, yol arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisinin emektar örgütü, sevgili ailem, değerli basın emekçileri, ilçe başkan adaylığı açıklamamda sizlerle birlikte olmaktan onurlu ve gururluyum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme şiarıyla çıktığımız bu yolda siz sevgili örgütümün katılımını ve katkılarını çok değerliden öte hayati bulduğumu belirtmek isterim.

‘Kağıthanemize hizmet etmek bizim için onurdur’

Ülkemizin durumu ortada iken zor bir göreve talip olduğumuzun farkındayız. Ama bu zorluk benim örgütümüzün, umudunu daha da perçinlemiştir. Büyük bir umutla yol çıktık, birlikte yola çıktık. Birlikte mücadele edeceğiz. Kimseyi kırmadan, kimseyi dökmeden, herhangi bir şekilde kimseyi ötekileştirmeden tüm Kağıthane’yi kucaklayarak onlara demokrasiyi, onlara güzelliği onlara huzuru, onlara hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirme hakkının olmadığını anlatarak yola çıkacağız.  Dolayısıyla bana vereceğiniz benim açımdan doğurduğu sorumluluğun farkındayım. Evet, çalışacağım, çalışacağız. Evet, mücadele edeceğim, mücadele edeceğiz. Partimizi Kağıthane’de iktidar yapmak ve Kağıthane’ye hizmet etmek benim için büyük onurdur, büyük gururdur.

CHP'de aday listelerinde kıran kırana mücadele CHP'de aday listelerinde kıran kırana mücadele

‘Haramilerin saltanatını yıkacağız’

Bizim sorumluluğumuz bizden sonraki kuşakların da hakkını, hukukunu korumaktan geçer. Böyle de yapacağız. İşin özeti bugün yarışacağız, yarın birlikte çalışacağız. Çünkü, Cumhuriyet Halk Partisi avukat bürolarında kurulan bir parti değil, savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Bu yüzden her Cumhuriyet Halk Partilinin ağır bir görevi ve sorumluluğu vardır. Bu ağır görevi ve sorumluluğu hep birlikte taşımak zorundayız. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, emeklisi, çalışanı hepimizin sorumlulukları var ve bu sorumlulukları hep birlikte yerine getireceğiz. Ülkemizde bugün yaşanan rejimin adı tek adam rejimi, hanedan rejimi, bu düzenin adı da haramilerin düzenidir. Haramilerin saltanatını yıkmadıkça yatağımızda rahat uyuyamayacağız, çocuklarımızın yüzüne bakamayacağız, geleceğe güvenle bakamayacağız. Haramilerin saltanatını yıkmak bizim asıl görevimizdir.

‘Partimizi Kağıthane’de iktidarla buluşturacağız’

Demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından yana olan, kadın-erkek fırsat eşitliğinden taviz vermeyen, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi özlemiyle her ailede huzurun olduğu, her ailede, her mutfakta bereketin olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıkan herkesle beraber olacağız. Kavga zamanı değil, ayrışma zamanı değil, beraber olma zamanıdır. Birlikte olma zamanıdır. Şimdi yeniden kucaklaşma ve yola düşme vaktidir. Kişiliğini sosyal demokratlığından alan, kimliğini Mustafa Kemal’in ayak izlerinden giderek Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı, Cumhuriyetin 2. Yüzyıl vizyonuna uygun nitelikli kadroları oluşturup Kağıthane’de iktidarla buluşturmak için yeniden adayım. Son olarak şunu söylemek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıyla ve tüm kadrolarıyla halkımızın yaşadığı sorunların çözümü için aralıksız mücadele ederken birilerinin oturduğu yerden partimizi dizayn etmesine asla izin vermeyeceğiz. Hepinize değerli katılımınız için teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Sümeyra Duğan