Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Ocak ayı birinci oturumunda Ak Parti grubu tarafından verilen, "Aralık dönemini kapsayan kent temizliği için yaklaşık maliyeti 4 milyon 503 bin 767 TL olarak belirlenen ihaleyi, ihaleye giren firmaya 4 milyon 593 bin 095 TL olarak verdiği iddia edilmektedir. Bu ifadeyle belediyemizin kasasından fazladan 93 bin TL çıkmış mıdır, bu ihalede kaç firmadan teklif alınmıştır, bu ihaleye hangi firmalar katılmıştır, ihale kapalı zarf usulüyle kanuna uygun bir şekilde mi yapılmıştır, yüksek rakam veren firmaya ihale verildi mi" şeklindeki önergesine ilk yanıt Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Başak Sancar'dan geldi. "Art niyet veya bir yanlış söz konusu değildir" diyen Sancar şu açıklamalarda bulundu:

 

"ART NİYET VEYA BİR YANLIŞ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

"Temizlik İşleri Müdürü Başak Sancar, ihalenin her aşamasının Kamu İhale Kurumu şartlarına uygun olarak yapıldığının altını çizerek şu açıklamayı yaptı: "Biz yaklaşık maliyetleri hesaplarken minimum düzeyde bir kâr payı koyuyoruz. Kamu İhale Kanunu’na göre de yüzde 20’ye kadar bir artış öngörülmektedir. Ama biz bunu minimum düzeyde tutuyor ve yaklaşık maliyeti de ona göre belirliyoruz. Bu ihale için EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden 18 dosya alındı. Fakat açık ihaleye tek bir firma katıldı. Zaten bunu bizim belirlemek gibi bir şansımız da yok. Kamu İhale Kanunu’nu bilen herkeste bunun böyle olduğunu bilir. İhaleye tek firma katıldı ve maliyeti bizim belirlediğimiz tutarın üzerindeydi. Fakat yüzde 20’lik kâr payının içinde bir maliyetti. Dolayısıyla da bu kamu zararı değil, bizim kâr payını düşük tutmanızdan kaynaklanan bir sonuçtur. Buna istinaden de İhale Komisyonu bunun kararını onay olarak verdi. Zaten ihaleye giren tek firmaydı ve herhangi bir rakibi de bulunmuyordu. Kamu İhale Kurumu’na uygun olduğu içinde onaylandı. Bu ihalede herhangi bir art niyet veya bir yanlış söz konusu değildir."

 

"KAPALI KAPILAR ARDINDA İŞ YAPMIYORUZ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nde kapalı kapılar ardında bir şeyler yapılamayacağının altını çizdiği konuşmasında; "Tüyü bitmemiş yetimin 5 kuruşluk hakkı bizim için çok kıymetli ve çok önemlidir. 30 küsur yıldır hiç kimseye Büyükçekmece’de o ihalede yolsuzluk vardı dedirtmedik, bundan sonra söyletmeyeceğiz" dedi. Başkan Akgün'ün açıklamasından sonra söz alan Ak Parti Grup sözcüsü Recep Erol, başkana teşekkür etti.


Editör: Haber Merkezi