Vatandaş, ekonomide atılan ve atılacak adımları takip etmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon ve artan vergi oranlarının ardından hükümetten kolaylaştırıcı adımlar bekleyen vatandaşlar her haberi dikkatlice takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları kapsamında, İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

ORTA VADELİ PROGRAM

Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti Haberler tekrar gelmeye başladı; Kripto parada batıp intihar etti

Yılmaz yaptığı açıklamada, "Birincisi mali disiplin. Son dönemlerde yaşadığımız büyük bir felaket var, deprem meselesi var. Depremin tek seferlik etkileri hariç, bütçe açığının milli gelire oranını AB standartlarında sürdürme perspektifimiz var. Diğer taraftan parasal politikalar, para politikamızın para çerçevesi yine OVP'de yer alacak. 2026 perspektifinde hazırlayacağımız OVP'nin hedefi tek haneli enflasyona ülkemizi kavuşturmak. Bu çerçeveyi Merkez Bankası'yla birlikte hükümetimiz, hedef birliği içinde ortaya koyacaktır. Aşama aşama, sabırla doğru politikaları takip ederek, bu hedefe hep birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. OVP'nin üçüncü bir ayağı var yapısal reformlar. Yapısal reformlar da çok kıymetli. Yapısal reformlarda iki etki var. Bir tanesi orta vadeli somut etkiler. İkincisi de beklenti kanalıyla kısa vadeli etkiler, her ikisini de önemsiyoruz. Yapısal reformlar yapabilen ülkeler orta vadede somut değişimler yapabildikleri gibi, kısa vadeli olarak da beklentileri güçlendiren ülkelerdir."

İLK KONUT MÜJDESİ

Yılmaz, "İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek." ifadelerini kullandı.

Detaylar geliyor...

Editör: Anıl Kılıçlı