Samsun’da uyuşturucu madde satışı yaptıkları bilinen A.Ç. ve Cem Açıkel’in takibe alınmasının ardından ilginç bir olay ortaya çıktı.

Şüphelilerin ikametlerine operasyon düzenleyen polisin yaptığı aramalarda, 14 paket halinde 973,52 gram metamfetamin, 0,27 gram esrar, 26 kapsül sentetik hap, 2,32 gram kenevir tohumu, 1 uyuşturucu madde kullanımına yarar aparat, 2 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca ve 34 adet 7,65 mm çapında tabanca mermisi ele geçirildi.

Olayla ilgili A.Ç. hakkında uyuşturucu kullanmaktan işlem yapılıp serbest bırakıldı. Cem Açıkel ise uyuşturucu ticaretinden gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Açıkel, çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma

DEDESİNİN MEZARINI ZULA YAPTI
Samsun 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan Cem Açıkel hakkında dava açıldı. 
Mahkemede konuşan Açıkel, dedesinin mezarına, içmek için uyuşturucu sakladığını itiraf etti. İkinci duruşmada yaptığı savunmasında Acıkel, “Uyuşturucu madde Dereler köyündedir. Uyuşturucu da bu köyün mezarlığındadır, yani dedemin mezarındadır. Beyaz plastik kutunun içerisindedir ve yarım kiloya yakındır. Sakladığım madde de metanfetamindir. Bu dosyada yakalanan maddenin bir kısmını ben kendim içmek için oraya saklamıştım. Uyuşturucu madde mezarın ayakucunda” dedi.

KARAR AÇIKLANDI
Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Cem Açıkel’e ‘etkin pişmanlık’ indirimi uygulanmayarak, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 15 yıl hapis ve 30 bin lira para cezası verildi.
 

Editör: Anıl Kılıçlı