Denizli'de dehşet verici bir olay yaşandı. Pamukkale ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde 11 Ekim 2022 tarihinde, 30 yaşındaki Nadia Nori'nin cesedi boş arazide elleri koli bandıyla, ayakları plastik kelepçeyle bağlanıp battaniyeye sarılmış halde bulundu. Nori'nin 21 yaşındaki sevgilisi Sabour Sakhizadeh tarafından fare zehri verilerek iş dönüşü boğazının sıkılarak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Cinayeti itiraf eden Sabour Sakhizadeh ve yardım ettiği belirlenen 16 yaşındaki N.K. isimli sanıklar tutuklanmıştı.

CEZASI BELLİ OLDU

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasında sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Sanık Sakhizadeh, polise verdiği ifadelerin baskı altında alındığını iddia ederek suçlamaları kabul etmemiş ve beraatini talep etmişti. Savcılık ise Sakhizadeh'in genç kadının yemeğine öldürme kastı ile fare zehri koyduğunu belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti.

Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi

İNKAR ETMİŞTİ

Mahkeme, Sakhizadeh'i "kadına karşı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Yardımcı olduğu gerekçesiyle yargılanan N.K. ise suçsuz olduğunu savunmuş ve ceset taşıdığını bilmediğini ifade etmişti. N.K. suç delillerini gizleme suçlamasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı, yaşının küçük olması nedeniyle ceza yarı oranda indirilerek 1 yıl olarak belirlendi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın tahliyesine karar verildi. Bu kararla birlikte Sakhizadeh ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  

Editör: Anıl Kılıçlı