Akçansa, son yıllarda tüm dünyada yaşanan ekonomik ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda hazırlığını yaptığı, iş yapış şekillerini geliştirmek ve insan kaynağını ihtiyaç duyduğu yetkinliklerle donatmak amacıyla Future of Work (İşin Geleceği) projesini hayata geçirdi.

Akçansa Genel Müdürü M.Zeki Kanadıkırık proje için; “Hem Sabancı Topluluğu hem de Akçansa olarak geleceğe hazırlanmanın ve fark yaratmanın öneminin farkındayız. İşlerimizin, insan kaynağımızın, iş yapış biçimlerimizin, çalışma ortamlarımızın geleceğini paydaşlarımızı da içine alacak şekilde bütüncül ve insan odaklı bakış açısıyla yeniden tasarlamaya başladık. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Future of Work projemizin ilk adımlarını atarak geleceği bugüne taşıyoruz. Proje kapsamında önümüzdeki dönem Akçansa adına önceliklerimizi belirledik. Fiziksel ve zihinsel sağlık, esnek işgücü ve yüksek performans, yetenek ve beceri yönetimi, geleceğin liderliği, amaç odaklı organizasyon ve kültür, dijital, veri odaklı ve çevik organizasyon, uzaktan çalışma başlıkları olmak üzere toplam 7 ana başlıkta sektörümüzün global oyuncularına göre şirketimizin olgunluk seviyesini belirledik.  Tüm sınırların ötesinde büyüme vizyonumuz ile sektörümüzde her zaman ilklere imza atan şirketimiz bu konuda da liderlik bayrağını taşımaya devam edecek” dedi.

Akçansa İnsan Kaynaklar Genel Müdür Yardımcısı Berrin Yılmaz

Akçansa Hakkında

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

Çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketiyle 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazır beton tesisinde ‘Betonsa’ markasıyla hizmet vermektedir. Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, kimliği, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle ülkemizin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılamaktadır. Modern limancılık anlayışıyla hareket eden Akçansa Port markasıyla genel kargo, dökme yük, proje yükü, uluslararası ve dahili Ro-Ro, depolama, ardiye, konteyner operasyonları, CFS, dökme sıvı yük hizmetlerinin yanı sıra ‘butik hizmet’ anlayışına sahip limanlarından üçüncü şahıslara da hizmet vermektedir.

Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.

Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır.

Editör: Haber Merkezi