İYİ Parti’nin tüm yöneticileri ve siyasetçileri olarak vatandaşlarla her fırsatta bir araya geldiklerini ve sorunlarını dinlediklerini belirten İYİ Parti Küçükçekmece Grup Başkanvekili ve İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, vatandaşlarımızın sorunlarını yüksek sesle dile getirmek için söz aldığını ifade ederek, ‘Yüksek rakamlı elektrik faturaları yüzünden esnafımız işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Asgari ücretle geçinen halkımızın büyük bir kesimi girdiği ekonomik girdabın için nasıl çıkacağını bilemez hale geldi. İstanbullu kendine bu reva gören iktidarın artık değişmesini istiyor’ diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Kıdık,  vatandaşlarla buluşma noktalarında bu kez Güngören ilçesi olduğunu ve Güngören de de aynı manzaralarla karşılaştıklarını ifade ederek, İstanbul’da herşey yolunda diyebilir birileri. Güngören’deki vatandaşlarımız rahat yaşıyor diyebilir. Bunu diyenler 2000 TL emekli maaşı alan teyzemizin ayda yarım kilo et yiyemediğini dile getirmesini görmezden gelebilecekler mi? Vatandaşlarımız ağız birliği etmişçesine ‘Bizi bu iktidardan kurtarın’ diyorlar. Millet ittifakı iktidarına hızla yaklaştığımızı vatandaşlarımızın gönderdiği mesajlardan anlıyoruz’ diye konuştu.

‘Volkan Yılmaz’ın elektirik faturalarını konuşmasını isterdim’

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a elektirik faturaları ile ilgili neden hiç konuşmadığını da soran Kıdık, ‘Her fırsatta Silivri başta olmak üzere İstanbul’da yaşayan köylülerimizin sıkıntılarını dile getiren başkanımız neden çıkıp konuşuyor ancak elektrik faturalarından hiç söz etmiyor. Ben açıkçası kendisinden ‘Genel Başkanımız devreye girsin ve bu faturalara yapılan zamları geri aldırsın’ demesini beklerdim. Ama çıt yok. Köylünün üzerinden su siyaseti yaparken, elektrik faturalarının normal olduğunu mu düşünüyor acaba?’ diye sordu.

‘Doğalgaz yakmak artık lüks tüketim oldu’

Kasım ayında asgari ücrete yapılan zammın elektirik ve doğalgaz başta olmak üzere hiçbir gidere karşılamayacak hale geldiğini, İstanbul’da artık 1.200 TL’ye artık kiralık ev kalmadığını vurgulayan Kıdık, ‘Öyle Bakanın dediği gibi bugün İstanbul’da 1.200 TL’ye kiralık yer bulmak diye bir durum sözkonusu değildir. Kiralar neredeyse asgari ücretle eşdeğerdir. Elektrik faturaları ödenemez, kira ödenemez, doğalgaz yakmak lüks olan İstanbul’da hayat artık yaşanamaz bir hal aldı. İYİ Parti olarak diyoruz ki AK Partinin bıraktığı enkazı biz kaldıracağız ve İstanbul’u yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz’ şeklinde konuştu.

‘Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğundaki yollar kapandı’

Geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle yaşanan sorunların sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eksikliği gibi gösterildiğini aslında yaşanan mağduriyetlerin tek sorumlusunun İBB olmadığını belirten Kıdık, ‘Dün burada kar üzerinden yine bolca köpürtülmüş konuşmalara şahitlik ettik.Ama biz İstanbul’da belkide son 50 yılın en yoğun kar yağışında neler gördük onları anlatalım da milletimiz kimin gerçeği gördüğünü net olarak anlasın. Kar yağışı başlar başlamaz Ulaştırma Bakanlığı sorumluluğundaki Ankara-İstanbul Karayolu’nun, Kuzey Marmara Otoyolu’nun kapandığını, insanların özel araçlarında saatlerce aç-susuz mahsur bırakıldığını gördük. Ulaştırma Bakanı’nın kendisini bile ulaştıramadığını, İstanbul’a da ancak Cumhurbaşkanı’ndan talimat alıp gelebildiğini gördük’ dedi.

‘İstanbul Havalimanı’nda yolcular kartonların üzerinde uyudu’

İstanbul Havalimanı’na kar yağışı nedeniyle uçakların inemediğini ve çok sayıda yolcunun mağdur edildiğini hatırlatan Kıdık, ‘İstanbul Havalimanı tartışılmasın diye Atatürk Havalimanı’na uçak inecek şekilde temiz olmasına rağmen havalimanının Ankara’nın emri ile kapatıldığını gördük. Talimatla İstanbul’a gelen bakanları taşıyan uçağın, dünyanın en büyük havalimanı olarak tanıtılan İstanbul Havalimanı’na inemediğini gördük.

İstanbul Havalimanı’nda yolcular ve çalışanların saatlerce mahsur kaldığını, kargo terminalinin çatısının çöktüğünü, işçilerin de canını son anda kurtardığını gördük. Havaalanı tanıtımında uyku kabinleri reklamları yapılırken, vatandaşlara uyumaları için karton dağıtıldığını gördük. Havalimanı içindeki otelin yetmediğini, şehre ulaşımı sağlayacak metronunyapılmadığını, havalimanına yakın bölgede otel de olmayınca, yolcuların dağıtılan kartonlara, karton bulamayanların da betona yattığını gördükYabancı yolcuların havalimanında eylem yaptığını gördük.’ diye konuştu.

‘Tüm yaşananların sorumlusu deveyi hamuduyla götürenlerdir’

İlçe belediyeleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü Ekipleri’nin İBB ile işbirliği yapmaması, koordinasyon içinde çalışmamasının, kar çilesini işkenceye dönüştürdüğünü belirten Kıdık, ‘Kuru ekmek hariç her şeyi yiyenlerin, deveyi hamuduyla götürenlerin, işkenceye dönüştürdükleri kar çilesini “Ekrem İmamoğlu balıkçıda balık yedi” meselesiyle unutturmaya çalıştıklarını gördük. Velhasıl, bu zamana dek onca kar, fırtına, onca ayaz gördük de siyaseten yüreklerin bu denli buz tuttuğunu, iktidar sahiplerinin İstanbul Belediye başkanını böylesi rakip gördüğünü görmedik. Ve son olarak ne gördük biliyor musunuz? İki bakanın yanına valiyi alıp poz verdiklerini gördük. Ve ne gördük biliyor musunuz?Ekrem İmamoğlu’na muhalefet eden bakanları gördük. Başarısız olması için karalama yapan devlet adamlarını gördük. Ankara’nın İstanbul’a muhalefet ettiğini gördük. Kar eridi geçti. Ama asıl eriyen siz oldunuz. Biz hazırız, hadi buyurun seçime gidelim’ şeklinde konuştu. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi