Kuzey Kıbrıs; son dönemlerde gayrimenkul yatırımı için tercih edebileceğiniz en güzel lokasyonlardan biri haline geldi. Planlarınızda Kıbrıs’ta yaşamak yoksa dahi sürekli değerini artıran bir bölgede karlı bir yatırım yapmış olursunuz. Ayrıca yaşamak isterseniz kendinizi doğanın kucağına atmış olacağınız huzurlu bir ortamda yeni bir başlangıç yapmış olursunuz. Öğrencilik hayatınızdaki en güzel yaşam koşullarından emeklilik hayallerinize kadar Kıbrıs üzerine yaptığınız her planda ayrıcalıklı hissedeceksiniz.

10 YILDA KARLI DURUMA GEÇİYORSUNUZ

Kıbrıs yatırımcılar için cazibe merkezi. Kıbrıs’ta hem kira gelirleri hem de gayrimenkul değerleri düzenli olarak artıyor. Böylece yatırımınızın geri dönüş süreci giderek kısalıyor. Türkiye’de yatırımınız yaklaşık 25 yılda geri dönerken Kıbrıs’ta 10 yılda karlı duruma geçiyorsunuz.

Ölen amcasına kredi çektirmeye çalışan kadın gündem oldu Ölen amcasına kredi çektirmeye çalışan kadın gündem oldu

Gündelik yaşamda Türk Lirası kullanılan Kıbrıs’ta emlak piyasasında İngiliz Sterlini kullanılıyor. Türk Lirası’nın değer kaybedip, enflasyonun ezdiği şu dönemde Kıbrıs’taki bu durum yatırımlarınızı koruma altına almış oluyor.

Düşük faiz ya da uzun vade gibi yerli ve yabancı yatırımcılara ekonomik avantajlar sunan, yapıcı ve destekleyici mali politikalar mevcut. Dünya çapında tanınan saygın ekonomi dergisi Forbes’un 2021 yılında yayımlanan “Dünyanın En İyi Fiyatlı Deniz Kenarı Mülkleri” anketine göre Kıbrıs, gayrimenkul yatırımı yapılabilecek kıyı ülkeleri arasında ilk sırada. Kuzey Kıbrıs’taki konut projelerine sadece Türkiye’den değil, yetmişten fazla ülkeden yatırımcılar ilgi gösteriyor.

POLAT: BENİM EMEKLİLİK PLANLARIM DA KIBRIS ÜZERİNE KURULU

Kıbrıs fırsatlarını kaçırmak istemeyen gayrimenkul yatırımcıları için doğru danışmanda çok önemli. Remax Marca ve çözüm ortağı Baharcan Gayrimenkul Danışmanlık firmaları burada devreye giriyor. Kıbrıs için pek çok farklı seçenek ile karşınıza çıkacak olan Remax Marca Danışmanı ve Baharcan Gayrimenkul Genel Müdürü Baharcan Polat ile Kıbrıs fırsatlarını konuştuk. Baharcan Polat insanların Kıbrıs’ta yatırım amaçlı gayrimenkul almasını önermekle beraber yatırımcıların emeklilik hayallerini Kıbrıs üzerine kurmaları gerektiğine inanıyor.

Bu anlamda tam bir Kıbrıs aşığı. Polat “ bozulmamış doğası, dört mevsim deniz sezonu, ılık kışları ve bol güneşiyle huzur Kıbrıs’ta. Yaş almış ama genç kalmışlar için outdoor etkinlikler ve gece hayatı ile Avrupalılar gibi bir emeklilik hayatı sizi bekliyor. Uzun kumsallar, yürüyüş ve bisiklet yolları da zamanınızın kalitesini artırmak için sizi bekliyor olacak. Kıbrıs’ta sağlık hizmetlerine ve sosyal olanaklara erişim oldukça kolay. Eğer ev sahibiyseniz oturma iznine ihtiyacınız yok.” diyen Polat kendi emeklilik hayalini de şöyle açıklıyor. “Geleceğe dair en büyük düşüm, yatırımcılarımla Kıbrıs’ta komşu olmak. Benim emeklilik planlarımda Kıbrıs üzerine kurulu.”

YAŞANABİLİR DESTİNASYONLAR ARASINDA DÜNYADA DÖRDÜNCÜ

Polat, Forbes Dergisi tarafından yapılan ve yıllık bir endeks olan Live and Invest Overseas’ın 2021 Küresel Mülkiyet Anketi’ne göre Kuzey Kıbrıs’ın, emekli olduktan sonra yaşanabilecek destinasyonlar arasında dünyada dördüncü sırada olduğunu hatırlatarak, “Yeni bir yaşam kurmak isteyen Türkler için Kıbrıs; uygun fiyatlarla, yüksek yaşam standartlarına ulaşılabilecek tek yer. Suç ve kaosun yok denecek kadar az olduğu enerjisi mükemmel başka hiçbir yer yok.” iddiasında bulundu.

KIBRIS’A YATIRIM FIRSATLARI İÇİN BAHARCAN POLAT’A ULAŞIN!

Baharcan Gayrimenkul danışmanlık bu dönemde beş önemli proje üzerinde duruyor. Şifa Construction firmasının İskele bölgesinde projelendirdiği Capensis Homes, aynı firmanın Lefkoşe projesi olan Mirabella Houses, Noyanlar Grup projesi olan Sea Life Plus, Döveç Grup projesi Courtyard ve  Destebaşı Construction firmasının The Velaris Apartmens projesi. Modern ve ince birer estetik anlayışla tasarlanmış olan, yüksek yaşam standartlı bu projelere yatırım yapma fırsatını yakalamakta çok kolay. Bunun için instagramda ‘baharcangayrimenkul’ü takibe alarak mesaj atabilir veya 0552 279 18 18 numaralı telefondan Baharcan Polat ile iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Anıl Kılıçlı