AK Parti'de uzun yıllar görev yapmış isimler, Millet İttifakı'nda DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve İYİ Parti ağırlıkta olmak üzere ittifakın bileşenlerinde üst düzey görevlere dağıldılar.

Eski AK Partililer DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ile İYİ Partili Turhan Çömez arasında, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili tartışmalar patlak verdi.

YENEROĞLU: SİYASETE MÜDAHALE EDEN GENERALLERİ UNUTTUK MU?

Bursa'da ayı et parçaları ve kesin başı bulundu Bursa'da ayı et parçaları ve kesin başı bulundu

Mustafa Yeneroğlu, gazeteci Nevşin Mengü'ye konuşarak şunları söyledi;

“Ergenekon ve Balyoz’un bir bütün olarak içi boş, alakasız darbe girişimi olmadığını ve tiyatral, iktidarın organize ettiği bir yaklaşım biçimi olduğunu benim kabul etmem mümkün değil. O dönemde yaşamadık değil… O dönemlerde devamlı siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu? Bizzat pozisyon alan arkadaşları unuttuk mu? Anayasa Mahkemesi Hazine yardımlarıyla ilgili AK Parti’nin aleyhine karar verdi. Gün gelir, o kararın nasıl çıktığını konuşuruz. Bugünle mukayese edilecek bir tablo yok tabii ki…”

ÇÖMEZ: ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARI KUMPASTIR

İYİ Partili Turhan Çömez, Yeneroğlu'na tepki gösterek “Ergenekon ve Balyoz davaları, FETÖ’yle AKP’nin kol kola olduğu dönemde, emperyal güçlerle birlikte kurguladıkları kumpaslardır. Dönemin adalet bakanı başta olmak üzere, bu zulmün sorumluları hesap verecektir.” ifadelerini kullandı.

Eleştirilerine sonrasında da devam eden Çömez, “Ömür boyu ağır hapis, ek olarak 15 yıl ağır hapisle yargılandım. 12 yıl sürgünde yaşadım. Hiç bir suçum yoktu. Türk hukuk tarihinin utanç davasıdır bu. Ve bir kumpastır. Size dava dosyasını göndereceğim. Ne kadar haksız bir değerlendirme yaptığınızı göreceksiniz.” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı