Türkiye belki de yüzyıllık tarihinin en önemli seçimine doğru ilerliyor. 2 aylık bir süre kala siyasi partiler saha çalışmalarını ve ittifak görüşmelerini sürdürürken medya da seçim hazırlıklarına vites artırarak devam ediyor.

SÖZCÜ TV'DEN PORTAKAL HAMLESİ

1 Mart 2023'te ulusal televizyon yayını yapmaya başlayan Sözcü TV, birkaç yıl önce Fox TV'den sürpriz bir şekilde ayrılıp İzmir'deki çiftliğinde Youtube yayınları yapan gazeteci Fatih Portakal'ı kadrosuna kattı ve ana haber bültenini fenomen isme teslim etti.

KÜÇÜKKAYA HALK TV'NİN YOLUNU TUTTU

Fox TV'den ayrılan bir diğer önemli isim de İsmail Küçükkaya oldu. Yine Fox TV'de Çalar Saat programını yapan Küçükkaya, Halk TV'de Yeni Bir Sabah programıyla rutin sunuculuğuna devam ediyor.

PORTAKAL İLE KÜÇÜKKAYA BULUŞACAK MI?

Seçim heyecanı deyince akıllara Fatih Portakal ile İsmail Küçükkaya'nın reyting rekorları kırdıkları seçim yayınları akıllara geliyor. Özellikle 2019'da yapılan yerel seçimlerde ikili seçimin de uzamasıyla birlikte 10 saati aşkın bir yayına imza atmış en uzun süreli reytingi yakalamışlardı.

14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ikilinin bir araya gelme olasılıkları aynı kanalda görev yapmasalar bile çok yüksek. İki ismin hazırlanacak ortak bir stüdyoda 14 Mayıs akşamı seçimi sunma ihtimalleri konuşuluyor. Bu seçim yayını ise Halk TV ve Sözcü TV'den ortak canlı yayın olarak verilmesi seçenekler arasında.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama olmasa da iki kanalın yönetimlerinin bu senaryoyu konuştuğu tahmin ediliyor ve sosyal medyada da ikilinin tekrar en azından seçim akşamı birlikte olmaları yönünde güçlü bir talep var.

Sosyal medya kullanıcıları, Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'nın olmadığı bir seçim akşamı olamaz gibi yorumlara imza atıyor.

Editör: Anıl Kılıçlı