Gaziantep’te 30 Mayıs 2026 tarihinde meydana gelen ve kamuoyunda büyük tepki toplayan acı olay adliyeye taşındı. Öksürük şikayetiyle gittiği özel sağlık kabininde uygulanan tedavinin ardından fenalaşıp yaşamını yitiren 45 yaşındaki Sultan Sever’in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşmasında kan donduran iddialar ve savunmalar yer aldı.
"Eşime Art Arda Üç İğne Yapılmış, Ambulans Yarım Saat Sonra Aranmış"
Duruşmada söz alan maktulün eşi Mustafa Sever, eşinin olay öncesinde hiçbir sağlık sorununun bulunmadığını belirterek: "Eşim oraya sadece basit bir öksürük şikayetiyle gitti. Orada eşime art arda üç iğne yapıldığını öğrendim. İçeri girdiğimde eşim yere düşmüş ve şişmiş vaziyetteydi" dedi.
Olay günü annesinin yanında bulunan Ali Sever ise ambulansın bilinçli olarak geç arandığını iddia ederek, "Annem fenalaştıktan ancak yarım saat sonra ambulans çağrıldı. Annem baygın haldeyken elime bir oksijen tüpü verip 15 dakika içinde kendine geleceğini söylediler ama annem bir daha uyanamadı" ifadelerini kullandı.
"Ruhsatsız Olduğunu Sonradan Öğrendim, Beni Tehdit Etti"
Duruşmada savunma yapan sanık Ayşe E., ebelik lisans mezunu olduğunu ve diğer sanık Ömer A. tarafından işe çağrıldığını söyledi. Olay günü hastaya Avil ve Dekort isimli ilaçları karıştırarak enjekte ettiğini, hastanın fenalaşması üzerine oksijen verip Prednol uyguladığını belirten Ayşe E., işletmenin kaçak olduğunu sonradan öğrendiğini itiraf etti:
"Karakola ifade vermeye gittiğim sırada Ömer A. beni arayarak 'Burada çalıştığını söylersen kendini de beni de yakarsın, burası ruhsatsız' dedi. İlk başta korktuğum için yalan ifade vermek zorunda kaldım ancak şu anki ifadem tamamen doğrudur."
İki Sanık da Tutuklandı, Dosya Adli Tıp’a Gönderiliyor
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti; maktulün ölümü ile uygulanan enjeksiyon ve tedaviler arasındaki illiyet bağının tespiti amacıyla dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve hastane kayıtlarının detaylıca incelenmesine hükmetti.
Yargılama neticesinde; sanık Ömer Aslan'ın kaçma ve kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verilirken, delillerin henüz toplanmamış olması ve mevcut savunma durumu göz önüne alınarak sanık Ayşe E.’nin de tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verildi. Duruşma eksik hususların tamamlanması amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.




