Küresel salgın korona virüs etkisinde geçecek olan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satın almak ve sonrasında kesim işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar için Kurbna Satış ve Kesim Merkezi kuran Esenyurt Belediyesi, bayrama sayılı günler kala vatandaşların kurban ibadetlerini sorunsuz ve hijyenik bir şekilde yerine getirmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulan kurban satış alanında vatandaşı rahatsız eden sineklere kadar çözüm bulundu. Çadırların giriş ve çıkışlarına içerisinde haşere ve sinekler için kullanılan ilaçların bulunduğu sineksavar torbaları yerleştirildi. Alınan önlem sayesinde yüzlerce hayvanın bulunduğu noktada sineklerin yok denecek kadar az seviyeye indiği görüldü. Belediye yetkilileri halkın sineklerden rahatsız olmamaları ve hayvanların rahat etmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını vurguladı. Yetkililer ayrıca, Koronavirüs önlemleri kapsamında çadırların dezenfekte edildiğini de aktardı.

VETERİNER HEKİMLER 24 SAAT BOYUNCA HİZMET VERİYOR

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler ise, pazarların kurbanlıklarla dolmaya başlamasıyla birlikte vatandaşlara, iyi kurbanlık seçimiyle ilgili tavsiyelerde bulunuyor. Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan belediye Veteriner Teknikeri Ahmet Erkaç, kurbanlıkların alana girişlerde gerekli sağlık ve küpe kontrollerinin yapıldığını belirterek, “Sağlıksız hayvanlarımızın alana girişine müsaade etmeyerek karantina bölgesine alıyoruz. Bunun dışında dini usullere göre kurbanlığın 24 aylık olması gerekiyor. Genel olarak sağlıklı hayvanın tüyü parlak olur, geviş getirme olayı olur, en belirgin özelliği bunlardır. Ayaklarında boynuzunda, kulaklarında eksiklik söz konusu olmamalıdır” dedi.

“KURBAN BAYRAMI BİTİMİNE KADAR ALANDAYIZ”

Kurban pazarında 4 hekimle 24 saat boyunca ücretsiz veterinerlik hizmeti verdiklerini söyleyen Erkaç, “Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak burada 24 saat boyunca 4 hekimimizle hizmet veriyoruz. Hayvanlarımız kontrolden geçmiş, sağlıklı ve kesime uygunlar. Belediye olarak, COVİD tedbirleri kapsamında, alıcı ve satıcıların sağlık kontrollerini yaptıktan sonra, hayvanların kontrollerini yapıyoruz. Anadolu yakasından gelen hayvanların kan raporlarına bakıp, pasaportlarına yaş tayinlerini edip sağlıklı hayvanları pazarımıza alıyoruz. Sinek ve haşereyle mücadeleyle ilgili ilaçlama işlemlerini yaparak, satıcı ve hayvanlarımızın burada en huzurlu şekilde kalmasını sağlıyoruz. Kurban bayramı bitimine kadar alandayız” diye konuştu.

1 TON 200 KİLOLUK PAŞASI ALICISINI BEKLİYOR

Esenyurt Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin gözdesi olan Paşa isimli 1 ton 200 kiloluk boğa, alıcısını bekliyor. Esenyurt Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde belediye tarafından kurulan kurban pazarına, üreticiler hayvanlarını getirmeye başladı. 72 bin metrekare alan üzerine kurulu pazarda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurbanlıklar görücüye çıktı. Muş Malazgirtli bir üretici tarafından getirilen 1 ton 200 kiloluk boğa ise, büyük ilgi gördü. Esenyurt kurban pazarının gözdesi olan üç yaşındaki boğa, 28 bin liradan alıcısını bekliyor.

Paşa’nın sahibi Naim Tüfenci, “Paşa 1 ton 200 kilonun üzerinde. Kendi hayvanlarımız, hep yem ve arpayla besledik, 28 bin liraya satıyoruz. Simental cinsi bir hayvan, şimdiden alıcısına hayırlı olsun” dedi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi