Hukuk Siyaset Araştırmaları Derneği 1.Olağan kongresini kurucuların ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.  Türkiye de hukuk ,adalet ve siyasetin birbirinden bağımsız olunamayacağı öngörüsü ile toplumsal bir ihtiyaçtan doğan  derneğin,  kurucuları, hukukçu,siyasetçi,akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden oluşuşuyor.

  23 Aralık da Bakırköy de gerçekleşen kongreye kurucular ve dernek üyeleri katıldı .Husiad 2018 yılı başların da ,bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerine başladı. Divan başkanlığına seçilen, Av Ethem BAYKAL’ın konuşmasıyla açılan Kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardından, Yönetim Kurulu’nun  ibrasıyla seçime gidildi. Yapılan oylama sonucunda yeni Yönetim Kurulu oybirliği ile seçildi.

 Hukuk Siyaset Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Av. Musa  BAYKAL  Derneğin kuruluş amaçlarıyla ilgili yaptığı konuşmada “Husiad ,Hukuksal  Siyasal ve idari anlamda Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak  ve bu konuda çalışmalar yaparak , kişi ve kuruluşların bu çalışmalara dahil edilmesi amacıyla ortaya çıkan oluşumdur. Sahada gözlemlerde bulunarak, yapılan araştırma ve çalışmaları teşvik edecek yönde hareket eden bir yol izlemektedir.Temel amacı ortaya konulan çalışma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak ,yasal mevzuatın çerçevesinde Devletin ilgili  kurumlarına , Siyasi Partilere,Resmi ve Özel kurum ve kuruluşlara,Sivil toplum örgütlerine ve Kamu niteliğindeki kuruluşlarına bilimsel,teknik,akademik çözüm önerileri,raporlar sunmaktır.”ifadelerini kullandı.

Sözlerine” Husiad ,Cumhuriyet’in kurucularına saygı duyan ve değerlerini benimseyen,insan haklarına saygılı,hukukun üstünlüğünü ve demokrasi kültürünü yerleştirmek bilinci içinde hareket ederek başta Hukuk ve Siyaset alanlarında ulusal ve uluslararası araştırmalar yapmayı hedefleyen bir dernektir.”şeklinde devam eden Musa Baykal,”    Anayasa da belirtilmiş veya evrensel hukuk normlarına uygun insanca yaşamanın gereği olan Temel hak ve hürriyetleri savunmak derneğimizin yine en temel gayesidir.” Dedi.

Musa Baykal;”Yasama ve idari alanlardaki Kamu kurum ve kuruluşlarına Hukuki referans ve yöntemler hakkında , bilgi ve fikir  paylaşımında bulunarak katkı sağlamak da görevimizdir .Bu gaye ile bir araya gelen, aramızda  49 yıllık Hukukçu büyüklerimizden ,Siyasetçi ve Akademisyenlerine kadar herkesin ve her kesimden birikimli ve deneyimli ,nitelikli bir katılımın çatısıdır ,HUSİAD .” diyerek sözlerini tamamladı.

YÖNETİM KURULU

AV.MUSA BAYKAL (BAŞKAN)
HASAN TUNABOYLU
YUSUF BAYRAK
TAMER BOZDAĞ
TEMEL YILDIRIM
YÜKSEL BAYKAL
BAYRAM DEMİRCİ

AV ABDULLAH BAŞARICI
METİN GÜN
UFUK KELOĞLU
AV CİHAN IŞIK
ALPAY BARIŞ BASKINCI
ENSAR KARAYOLİK
ÖZLEM BİNDAL

DENETLEME KURULU

AV KEMAL GÖKMEN
TALAT SÜMENGEN
SEBİHA BAYKAL

CAHİT BAHÇECİ
BUĞSE DEMİRCİ
NADİR AĞDAĞ

Editör: Haber Merkezi