Basın Platformu inanç mozaiği Mardin’de Basın Platformu inanç mozaiği Mardin’de

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde adayların ve siyasi partilerin çalışmaları sürüyor. 2019'da seçilen ve başarılı bir dönem geçiren başkanlar yeni dönem için iddialı. Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde yapılan kamuoyu yoklamaları, 2019'da göreve gelen Mevlüt Oruçoğlu'nun bir kez daha başkan seçileceği yönünde. Belediye Başkan Aday Adayı Mevlüt Oruçoğlu'nun resmi olarak adaylığının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

ÖNEMLİ İCRAATLAR YAPTI

Oruçoğlu, Gedikli'yi turizm cenneti haline ve dizi ve film çekimleri merkezi haline getiren Başkan Mevlüt Oruçoğlu tüm belde halkının takdirini kazandı. Atıl duruma düşen belediye binasının yerine daha iyi hizmet verecek modern bir belediye binası inşa etti. Vatandaşın işini kolaylaştırmak ve daha iyi hizmet verebilmek ekonomik ömrünü yitirmiş olan belediyenin yerine ilçenin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir belediye binasına kavuşturan Oruçoğlu, dar alana sıkışmış çalışma alanlarını belde halkına daha iyi hizmet verebilmek için bütün birimleri bir araya toplayarak hem Geyikli halkını, hem de belediye çalışanların işini kolaylaştırdı. 

KONUT SORUNUNA ÖNEMLİ BİR DOKUNUŞ

Konut sorunu günümüze kadar varlığını sürdürmekle birlikte, sorunun içeriği ve algılanış biçiminde önemli değişiklikler oluşturdu. Yaşanan değişim sürecinden konut politikalarında önemli bir aktör olan belediyeler de etkilendi. Oruçoğlu’ndan gelen hamle ile birlikte belde de yaşayan vatandaşları uygun fiyata ev sahibi olmalarına imkan sağladı.

TURİZM ZENGİNLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Turizm merkezi haline gelen, Truva antik kenti, Truva,Kilitbahir Kalesi, Truva atı, Pembe Göl’ü ile tanınan Geyikli Beldesi, Belediye Başkanı Oruçoğlu, Belediye Başkanlığını kazandığı günden bu güne kadar ilçenin hem üst yapısını hem de alt yapısını yenilemek için kolları sıvayarak Geyikli ’ye borcum var diyerek çıktığı bu yolda büyük mesafeler kat etti. Fen İşleri Müdürlüğü tarafında başlatılan Odunluk İskelesi Caddesi, Kestanbol Sitesi Arası Bağlantı Yolu Yapımı, Alageyik Sokak Parke Taşı Döşenmesi, Asma Ve Şimşek Sokak Yol Yapımını tamamlayarak, yaz aylarının yaklaştığı günlerde Beldede yaşayan halka rahatsızlık vermeden yol yapım işini tamamlayarak, yaz aylarında yoğun olan trafik akışını da olumlu etkilemesini sağladı.

EN ÖNEMLİLERİNDEN BİR TANESİ 'DOĞALGAZ'

Oruçoğlu , AKSA Gaz Çanakkale Genel Müdürü Çağdaş Adıbelli arasında imzalanan protokolle birlikte Geyikli Beldesi’ne doğalgaz bağlanması için somut adım atarak seçmenine verdiği bir sözü daha yerine getirmenin gururunu yaşadı. Oruçoğlu açıklamasında ”Geyikli’ de tarihi günler yaşanıyor, çok çalışıldı çok emek verildi, Ankara’da adım adım takip edildi. Sonucunda Geyikli’ye doğal gaz için ilk kazmayı vurmuştuk” dedi ve Oruçoğlu, doğalgazın Beldeye gelmesinde AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun katkılarının büyük olduğundan ,bugün gelinen noktada doğalgaz ile ilgili çok yol kaydedildiğini belirten Başkan Mevlüt Oruçoğlu ‘seçimlerde dediğim gibi önceliğimiz doğalgaz diyerek yola çıktık, bu yolda başkan seçildikten sonra seçmenime söz verdiğim, doğalgaz ile ilgili ciddi görüşmeler yaparak Geyikli tarihine yeni bir sayfa ekleyerek ocaklardan yanacak doğalgazın Geyikli’de yanmasını sağladık’ diye icraatlarını anlattı.

Editör: Anıl Kılıçlı