Bugün CHP yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesinin Ak Parti grup başkan vekilleri İstanbul Fatih'te bulunan Sepetçiler Kasrı'nda buluştu. Toplantı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun ev sahipliğinde, Tekirdağ Kapaklı Belediye başkanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Çetin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Özcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Arı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Adana Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Köse, Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Hürol Önder, Hatay Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bekir Altan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ali Çetin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İsmail Yerlikaya'nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında gerçekleşen basın açıklamasında Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, CHP’li Özgür Karabat ile ilişkilendirilen İETT Otobüs Bakım ve Onarım İhalesi’ni yeniden gündeme getirip yükleniciyi eleştirdi.

“İBB ÜZERİNDEN İHALE”

Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Başkanvekili Tevfik Göksu, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile ilişkilendirilen İ.E.T.T. İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün Otobüs Bakım ve Onarım İhalesi’ni  bir kez daha gündeme getirdi.  2019 yılında Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Ulaşım İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin 4.1 milyar liralık ihale aldığını ama iş bilmediğini söyledi. 

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, daha önce CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, CHP Başakşehir Belediye Başkan Adaylığı gibi görevlerde bulunmuştu. Karabat’ın mali müşavirlik ofisi ve ikamet adresleri de Başakşehir’de bulunuyor.

Firmanın 31 Mart 2019 yerel seçimleri döneminde Başakşehir’de kurulması, mali müşavirlik hizmetini Karabat’tan almış olması ve ticari faaliyetini doğrudan İETT ihalesine endeksli yürütmesi şüphe çekmişti.

“OTOBÜSLER YANIYOR”

Tevfik Göksu bugünkü basın toplantısında firmanın hizmet üretemediğini iddia etti. Göksu, “Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni teslim ettiğimizde ulaşımda Avrupa’nın en genç araç filosunu teslim ettik. Şuanda Avrupa’nın en yaşlı filosuna dönüştü. Yaklaşık olarak söylüyorum İstanbul’da 7 bin otobüs var. Şu ana kadar Ak Parti’nin yönettiği süreçleri ele alırsanız biz her ay ortalama 250 araç almışız ve öz kaynaklarla almışız. İBB isteseydi İstanbul’daki bütün otobüsleri yenileyebilir miydi? Yenileyebilirdi. Yenilendi mi hayır, otobüsler yanıyor. Nasıl yenilerdi? İBB dört buçuk yıl 6.9 milyar Türk Lirası bakım ihalesi yapılmış. 6.9 milyar toplam yaptığı ihale. Bunun 4.1 milyarı sadece bir firmaya verilmiş. Bu firma 2019’dan önce yok. Tek bir firmaya veriliyor. Firmanın özelliği ne? CHP’li bir milletvekilinin mali müşaviri olduğu bir firma. Bu firma ne hikmetse girdiği bütün ihalelerde yaklaşık maliyeti birebir biliyor. Ama otobüsün balatasını değiştirmeyi bilmiyor.” Dedi.

11 BÜYÜKŞEHİRİN HALİ İÇLER ACISI

Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında şöyle denildi;

"Hatay'da çöplerin toplanması, ilaçlama yapılması, park ve bahçelerin bakımı gibi en rutin belediye hizmetlerinin bile yapılamıyor olması beceri noksanlığıdır. Asrın felaketiyle sarsılan Hataylılar, belediyecilik anlamında yalnız bırakılmıştır. Hatay Büyükşehir Belediyesinin, yaraların sarılması konusunda devletin kurumlarına ayak uyduramaması problem körlüğüdür. 4,5 milyarlık devasa bütçesi olmasına rağmen, altyapıya dair hiçbir çalışma yapmayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin geleceğiyle oynamaktadır. Eskişehir'in ulaşım sorunuyla ilgili devletimizin ve bakanlıklarımızın yaptığı yol, köprü ve alt geçit gibi hizmetlerin dışında hiçbir çalışma yapılmaması, CHP'li başkanların iş yapma niyetsizliğini ortaya koymaktadır. Ege'nin İncisi İzmir'i pis kokuyla özdeşleştiren CHP'li yönetim, 25 yıldır İzmir'in altyapısına dair kafa yormamıştır. Ankara'da belediyenin öz kaynaklarıyla 58 km metro yapacağım diye yola çıkanların, bugün 1 km metro hattını bile tamamlamamış olması işte bu samimiyetsizliğin göstergesidir."

“BU İRADE AK PARTİ’DE VAR”

Yayımlanan metinde "Şehirlerinizin kaybettiği yılları geri kazandıracak ve şehirlerinizi geleceğe taşıyacak irade, samimiyet ve heyecan, AK Parti kadrolarında vardır. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni bir şahlanışa kalktığı bu günlerde, yaşadığınız şehirler de bu şahlanışa dâhil olacaktır" ifadelerine yer verildi.

GÖKSU ADAYLIK SORUSUNU GEÇİŞTİRDİ

Esenyurt'ta polisten kaçmak isteyen yabancı uyruklu balkondan atladı Esenyurt'ta polisten kaçmak isteyen yabancı uyruklu balkondan atladı

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, gazetecilerin "Aday olacak mısınız?" sorusunu, "Başka soru var mı?" diyerek yanıtsız bıraktı.

“ŞEHİRLERİMİZ YENİDEN ŞAHLANACAĞIZ”

Göksu sözlerini şöyle sonlandırdı;

"Lütfen müsterih olunuz. Şehirlerinizin kaybettiği yılları geri kazandıracak ve şehirlerinizi geleceğe taşıyacak irade, samimiyet ve heyecan, AK Parti kadrolarında vardır. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni bir şahlanışa kalktığı bu günlerde, yaşadığınız şehirler de bu şahlanışa dahil olacaktır. Milletimizin takdiri, bizlerin de samimi gayretleri ile bu şehirler yeniden ayağa kalkacaktır" dedi. Tayfun Ercan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı