Son olarak Dizdariye Mahallesi’nde 4’er katlı 3 blok, Fatih Mahallesi’nde ise 4’er katlı 3 blok olmak üzere toplam 41 bağımsız bölümden oluşan riskli yapılar, kentsel dönüşüm kapsamında belediye ekiplerinin gözetiminde yıkıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, beklenen İstanbul depremi için alınması gereken tedbirlerin hızlandırılması çağrısında bulunarak; “Bütün belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, çevre ve şehircilik bakanımız ve diğer yetkililer İstanbul depremiyle yatıp İstanbul depremiyle kalkmak zorundayız.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜYÜKÇEKMECE’DE ÇOK HIZLI GİDİYOR”

Beklenen İstanbul depreminde en fazla zarar görebilecek ilçeler arasında Büyükçekmece’de riskli binalar yıkılarak yerlerine depreme dayanıklı modern yapılar inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkım işlemlerini teknik ekibi ile birlikte yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ’İstanbul’daki deprem gerçeğini bilerek Büyükçekmece genelinde kentsel dönüşüme hız verdiklerini aktararak “Kış mevsimi girmeden tehlike arz eden binaları yıkıp yenilemeye çalışıyoruz. Mal sahipleri, belediye, seçmiş oldukları müteahhit üçgeninde bu kentsel dönüşüm Büyükçekmece’de çok hızlı gidiyor. Şu ana kadar yaklaşık 28 bin konut yenilendi. Büyükçekmece merkezinde 3 bin civarında konut yenilendiği zaman depremde vatandaşımızın burnu kanamayacaktır.” dedi.

“ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA DAVET EDİYORUM”

En büyük sorunun Kumburgaz sahilleri olduğunu aktaran Akgün, “Kumburgaz sahilinde henüz planlar bitmediği için Büyükşehir Meclis’inde beklemekte olduğu için endişemiz burasıdır. Çünkü Silivri önlerinde veya Zeytinburnu önünde vuku bulacak depremde en büyük zayiatı sahiller görecektir. Endişemiz o dur ki, Kumburgaz sahilinde kumun üzerine yıllar önce yapılmış ruhsatsız, yüksek katlı blokların tamamı çökecek ve çok miktarda insanımızı maalesef kaybedeceğiz. En büyük endişemiz budur. Bunun da ortadan kalkması için oradaki kentsel dönüşümün hızlandırılması gerekiyor. Bu da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekleyen imar planlarının çıkmasına bağlıdır. Büyükşehir Belediye Meclisi’ni bu anlamda daha hızlı hareket etmeye ve buradaki vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“PİŞMANLIK FAYDA GETİRMEZ”

 İstanbul’un depreme hazırlanması ülke adına çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Akgün, “İstanbul yıkılırsa her taraf yıkılır. İstanbul ayakta kalırsa başka yerlerde vuku bulacak depremler ve diğer felaketlerde biz çok hızlı hareket edip ayakta kalabildiğimizi bugüne kadar gösterdik. Herkes İstanbul depremi ile ilgili olarak elinden geleni yapmalı. Bütün belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, çevre ve şehircilik bakanımız ve diğer yetkililer İstanbul depremiyle yatıp İstanbul depremiyle kalkmak zorundayız. Sonra pişmanlık fayda getirmez, kar etmez.’’ SERKAN HORUZ / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi