Ülkemizde Son günlerde yaşanan olayları ve Arnavutköy siyasetini değerlendiren Yüksel Emir, Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Devlet ve Millet yararına yolsuzluklardan kurtulmak, devletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak, Cumhurbaşkanının Anayasal sınırlar içerisinde davranmasını ve çözüm süreci denen zırvalığın son bulması için verdiği 4 maddelik teklifini kabul etmedi. Ama Dolmabahçe’de İmralı canisinin 10 maddelik teklifini kabul etti” dedi.

“HÜKÜMETİN AMACI ÜZÜM YEMEK DEĞİLDİ”

AKP hükümetini yanlış politikalarından dolayı ağır bir şekilde eleştiri bombardımanına tutan MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Emir,“7 Haziran genel seçimlerinde halk AKP’ye sen tek başına iktidar olmayacaksın, Recep Tayyip Erdoğan’a ise “Hayır sen başkan olmayacaksın” demiştir. Ancak AKP daha 7 Haziran akşamı erken seçime yeşil ışık yakmıştır, YSK tarafından seçim sonuçları dahi kesin olarak açıklanmamışken “Erken seçim türküsü söylemeye başladılar. Sayın Davutoğlu’nun balkon konuşmasından sonra Milliyetçi Hareket’in lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli koalisyon şartlarını söylemiş ve seçim olacaksa CHP ve HDP ile kurulabilir, MHP’de ana muhalefet partisi olarak alnımızın akıyla bu hükümette yer alacağımızı söylemiştir. Bu şu demek değildir;

Sayın Genel Başkanımız “Ben koalisyona kapalıyım” dememiştir. Milletin ve Devletin menfaati için 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarının araştırılmasını ve yolsuzluk yapanların yargılanmalarını istemiştir. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisine hükümet kurmak için gelinmemiştir. 35 gün CHP ile vakit geçirilmiş en sonunda da şartlar oluşmamıştır denilerek bir açıklama yapılmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da “ bize hükümet kurmak için değil erken seçim için destek olun çağrısında bulunuldu” demiştir. Yine AKP bize de hükümet kurmak için gelmemiştir. Bizimle görüşmeye geldiklerinde Sayın Genel Başkanımızın çantasında tüm koalisyon şartları hazır bulunuyordu. Devlet için “elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız demiştir”. Ancak AKP heyeti yine koalisyon için değil, erken seçime destek için ziyaretlerde bulunmuştur. AKP millet iradesini hiçe saymıştır. Daha dün “Bu ülkede artık erken seçim yapılmayacak, erken seçim telaffuzu bile yapılmayacak, millet iradesine saygı duyacağız” diyenler, bugün millet iradesini hiçe saymışlardır”dedi.

Editör: Haber Merkezi