Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği, programı da aynı şekilde Mübarek Ramazan ayının ortalarına geldiğimiz günlerde, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden esnaf, Sanatkar, iftarlarda bir araya gelip, manevi değeri yüksek olan aynı ortamda oruç açmanın huzur ve mutluluğunu yaşattı.

İstanbul Sahne, Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf Odası ve Üsküdar Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi’nin geleneksel iftar yemeği Üsküdar Bulgurlu Semt Konağı’nda gerçekleştirildi. Semazen gösterisi,şiir ve musiki  ile program devam etti.

İstanbul Sahne, Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf Odası ve Üsküdar Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi’nin geleneksel iftar yemeği Bulgurlu Semt Konağı’nda yoğun katılımla gerçekleşti. İftar davetine belediye başkan yardımcıları, siyasi parti başkanları,  muhtarlar, meclis üyeleri,  sanatçılar ve çok sayıda üyeler ve aileri ile birlikte katılım sağladılar. İftarda büyük küçük, kadın erkek yüzlerce kişi bir araya gelip, oruç açtı. Duayla başlayan pragram, İstanbul sahne perde film eğlence yerleri esnaf ve sanatkarlar odası yönetim kurulu üyesi Ahmet Şahin’in günün önemini anlattı.iftar progamına katılım sağlayan konuk ve üyelere selamlayarak teşekkür etti.

Üsküdar Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi  ve İstanbul Sahne Sanatçıları Odası başkanı Terlan Kaya,Tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını diliyorum” dedi.Kaya esnaf, sanatkar ve sanat camiası için sürdürdükleri çalışmalarını her geçen gün geliştirdiklerini çalışmaların devam edeceğini daha çok hizmet etmek için çalışacağını belirtti.

KAYA: RAMAZAN AYI BEREKET AYIDIR-KARDEŞLİK AYIDIR

Kaya; Ramazan ayı birlik ve beraberliğin, kardeşliğin sofralarda bir araya gelerek paylaşımın, bereketin arttığı bir ayıdır. Bu mübarek günün bu mübarek iftar saatinde bizimle beraber oruç açma lütfunda bulunarak bizleri şereflendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

ODAMIZ KÖPRÜ GÖREVİ GÖRMEKTEDİR

Şahsen, Esnaf ve sanatkarlara çok önem veren birisi olarak, Sizlerle iç içe olmaktan dolayı son derece mutluyum.Bizler esnaf ve sanatkarların temsilcisi olarak ; esnaf ile bürokrasi arasında köprü görevimizle esnafımızı desteklemeye, kucaklamaya ve her zaman yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar yaptığımız girişimler sonucu kooperatifimiz ve Odamız esnaflarımız arasında bir aile bağı kurarak güzel bir şekilde faaliyetlerimizi yürütmekte ve esnafımızın sorunlarını çözmeye olanaklar dahilinde devam ediyoruz. İftar programının hazırlanmasında emek ve gayretini esirgemeyen yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerimize, personellerimize, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e , Esat Kalay Başkana, Hazine destekli kredi kullanımında beraber yol yürüdüğümüz Üsküdar Halk Bankası Şube Müdürümüz Ahmet Burak Boyacıoğlu’na, İrem Muhasebe Mine Demirel’e, Eyüp Nama’ya, Kemal Nama’ya, Adem Nama’ya, Selçuk Nama’ya, Ertan Nama’ya bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Sözlerime son verirken Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini, huzura ve barışa vesile olmasını temenni ediyorum”dedi.

Sıdıka Baylan- Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi