Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı ‘Büyük İstanbul İftarı’ adıyla bir iftar programı düzenledi. İBB Çırpıcı 1453 Sosyal Tesisleri’ndeki yemeğe Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcıları, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Kurucular Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarını temsil eden konfederasyon, federasyon ve dernek başkanları ve iş insanları katıldı.

İftar programı esnasında İl Başkanı İsa Mesih Şahin  ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu birer konuşma yaptılar. Her iki konuşmacı da  partililerle ilk kez bir ramazan atmosferinde buluşmuş olmanın memnuniyetini ifade ettiler.

İsa Mesih Şahin: “Gelecek Partisi’nin İstanbul’daki ilk iftar programını yapıyoruz. Pandemi şartlarında kurulan bir parti olduğumuz için bu ortamları oluşturamadık. Ama pandemi gibi zorluklara rağmen, siyasi iklimin bütün zorluğuna rağmen Gelecek Partisi, artık İstanbul’un 39 ilçesinde dinamik bir yapıya kavuşan büyük bir siyasi hareket haline dönüştü. Ben bu anlamda huzurlarınızda İstanbul’un 39 ilçesinde Gelecek Partisi’ni bu kadar kısa bir sürede, bu kadar zorluklar içerisinde bağrına basan İstanbullu dostlarımıza, sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi.

DAVUTOĞLU: “BU TOPRAKLARA SEVGİ TOHUMU EKELİM”

Türkiye’de kardeşlik ortamlarına, birlik, beraberlik ortamlarına hasret kaldığını söyleyen Şahin şöyle devam etti :  “Ötekileştirilmeyen, ayrıştırılmayan kucaklaşan ortamlara hasret kaldık. İşte tam da bu amaçla kurulan Gelecek Partisi, toplumun bütün farklılıklarını bir araya getiren, toplumun bütün zenginliklerini bir araya getiren Gelecek Partisi; işte bu hasret kaldığımız, iste bu özlediğimiz tabloya Türkiye’yi taşımak için kurulan bir partidir.”

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ise Türkiye’ye temiz siyaseti kendilerinin getireceğini iddia etti. Davutoğlu şu ifadelere yer verdi:  “Bütün vergi istisnalarının, bütün ihale yolsuzluklarının, imar rantiyelerinin ve hazineden kaynak aktararak büyük servet edinme yöntemlerinin hepsini sonlandıracak ve her bir kuruşun hesabını verecek denetlenebilir bir sistemi getireceğiz.

Ülkemizde ötekileştirmenin, kutuplaştırmanın ağırlıklı olduğu bir siyasi iklim içerisindeyiz. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi dışlayan ötekileştiren siyasi bir iklimde Gelecek Partisi olarak bütün bu iklimi değiştirmek üzere diyoruz ki; ‘Gelin hep beraber bu topraklara sevgi tohumu ekelim.” TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi