36 yıllık siyasi hayatında çizgisinden taviz vermeden, sosyal demokrat yönetim anlayışına ömrünü harcayan Hüseyin Aslan, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
Sırasıyla SODEP, SHP ve CHP’nin hemen her kademesinde elini taşın altına koyarak hizmet veren Aslan, 1987 yılında Beyoğlu e Fatih’te ön seçimle belirlenen milletvekilliğinde 3. sıra milletvekili adayı, 1989 yılında kazandığı yerel yönetim seçimlerinde de yine belediye başkan adayı olmak için önce ön seçimleri kazandı.

Hüseyin Aslan, 1989 yerel seçimlerinin önemini şu cümlelerle ifade etti:
“O yıllarda bir yandan Anavatan Partisi’nin iktidar gücüne direnerek, diğer yandan da İstanbul’daki cemaat örgütlemelerinin bütün güçlerini Beyoğlu’na taşıyarak destekledikleri ve çalıştıkları Refah Partisi Adayı ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşı mücadele vermek zorunda kaldık. İki büyük gücün ortasında sadece örgütümüzün inanmışlığı ve üstün çabalarıyla gece gündüz demeden çalıştık. Anlımızın akıyla seçimleri her iki gücün önünde bitirerek o dönemde kimsenin şans tanımadığı CHP’ye Beyoğlu’nu kazandırdık. Bugünde aynı inanç ve kararlılıkla AKP iktidarına karşı örgütümüzle birlikte çalışmaya ve mücadele vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. 1977 yılında başlattığım hizmet aşkımı bugünde sosyal alanlarda devam ettirmekteyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada partime hizmet etmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.”
“36 yıllık deneyim ve çalışma azmimden güç ve cesaret alarak 2015 genel seçimlerde aday adaylığı için başvurmuş bulunuyorum” diyen CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Aslan, “Yıllardır ülkemizin ve vatandaşlarımızın özlemle beklediği iktidar mücadelemizde vereceğiniz göreve hazır olduğumu onaylarınıza arz eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

KADIN DAYANIŞMA EVLERİ

“Gerek ekonomik, gerek kültürel, gerek eğitimsel, gereksek başka nedenlerden dolayı kendilerini yeterince yetiştirememek ve verimli olamamaktan şikâyet etmektedirler. Bu kavramda kadınlarımıza yönelik Kadın Dayanışma Evleri projemizi mutlaka hayata geçirecek ve en doğru şekilde eğitim almaları sağlanacaktır. Bizim Kadın Sığınma Evi anlayışını kabul etmemiz söz konu değildir. Bu tür evler onları aciz, zavallı konumuna düşürmektedir. Hâlbuki bizler sosyal demokrat ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu anlayışa karşıyız. Bizim iktidarımızda hiçbir vatandaşımız sahipsiz kalmayacak, hiçbir vatandaşımızın yere düşmesine müsaade etmeyeceğiz. Bundan dolayı da kadın sığınma evi değil kadın dayanışma evleri inşa edeceğiz. Bu evlerimiz Kadınlarımızın aynı zamanda okulları olacak ve bu dayanışma evlerinde kendilerini geliştirebilecek, eğitimler alarak mutlaka birer meslek edineceklerdir. Söz konusu evlerimizde konusunda uzman arkadaşlarımız eğitim verecek ve her türlü olumsuzluğa karşılık bu evlerimiz 24 saat gözetim ve denetim altında olacaktır.”

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARIMIZIN KORUNMASI VE İYİLEŞTİRİLMESİ

“İstanbul’umuz Bizans, Ceneviz ve Osmanlı döneminden kalan çok sayıda tarihi ve kültürel değerlere ve yapılara sahip dünyanın nadide şehirlerinden biridir. Ancak özellikle Beyoğlu bu noktada diğer ilçelerimize nazaran bir adım daha ileridedir. Ne var ki bu tarihi eserlerimizin önemli bir bölümü harabeye dönmüş, bakımsızlıktan resmen çürümeye bırakılmış ve gerekli ilgiyi görmemektedir. Bundan daha acısı ne yazık ki birçok kültürel değerlerimizde şahsi
menfaatler doğrultusunda bir şekilde yok edilmektedir. Biz CHP iktidarında ecdadımızın emanetlerine gözümüz gibi sahip çıkarak aslına uygun restorasyonlarını gerçekleştireceğiz.”

İŞSİZLİĞİ MİNİMİZE EDECEĞİZ

İktidar partisi yaptığı açıklama ile Türkiye’deki işsizlik oranı yüzde 9,5 olarak bildirse de gerçeğin böyle olmadığını bütün ulusumuz bilmektedir. Açıklananların aksine işsizlik ülkemizin kanayan en büyük yaralarından bir tanesidir. Ülkemizdeki gerçek işsizlik oranları ne yazık ki yüzde 20 seviyelerine dayanmaktadır. Her şeyden önce sosyal demokrat politikalarla halkına hizmet etmeyi ilke edinmiş partimiz bu noktada, vatandaşımızın kanayan yarasına mutlaka merhem olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sosyal politikalarımızla işsizlik minimize edilecek ve taşeron işçilik kaldırılacak halkımız derin bir nefes alacaktır.”

ÖTEKİLEŞTİRMEYE KARŞIYIZ

Özellikle son 10 yıldır açılım politikalarıyla ülkemizde vatandaşlarımız arasında etnik köken kavgaları başlatılmış ve binlerce yıldır kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşamayı başarmış vatandaşlarımız arasında bölünmeler baş göstermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi faşizan bakış açısını hiçbir zaman benimsememiş, milletimizi diline, dinine, ırkına ve yaşayış tarzına göre asla sınıflandırmamıştır. Yine Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin hiçbir döneminde vatandaşlarımızı “Bu bizden değildir” diyerek ötekileştirmemiş, her vatandaşımıza eşit mesafede durmayı bilmiş, eşit şekilde hizmet etmeyi ilke edinmiştir. Bundan sonrada tutumundan kesinlikle taviz vermeden yoluna devam edecektir. CHP iktidarında vatandaşlarımızın arasında serpilen nifak tohumları çürütülecek ve yine kardeşçe yaşanılan yeni ve daha güçlü bir Türkiye inşa edilecektir. CHP geçmişte olduğu gibi, gelecekte de azınlıkların haklarına daima saygılı olacaktır.”

HALİÇ KIYILARI HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK

Haliç kıyılarımız ne yazık ki tabir yerindeyse resmen kaderine terk edilmiş, En değerli yerleri ise maalesef iktidar yandaşlarına peşkeş çekilmiş durumdadır. CHP iktidarında bu konunun da üzerine karanlıkla gidilecek ve haliç kıyıları halkımızın kullanımına kazandırılacaktır. Gerek gezi için yeşil alanları, gerek piknik alanları, gerekse spor kompleksleri bakımından İstanbul’umuzun en gözde mekânlarından biri haline dönüştürülecektir. Burada ortaya koyacağımız yatırımlarla da bölgemizde işsizliğin ciddi şekilde önüne geçebileceğimizi düşünüyoruz. CHP iktidarında hayata geçireceğimiz projelerimizde Haliç’imizin bambaşka bir kimliğe bürünecektir.

TURİZMİ GELİŞTİRECEĞİZ

Türkiye’nin gözbebeği İstanbul’umuzda Turizm her sene ne yazık ki beklentilerin altında kalmaktadır Hâlbuki 24 saat yaşayan bir metropolde durum bunun tam aksine olması gerekirdi Gerici düşüncelerle atılan adımlar bu noktada da İstanbul’umuza büyük bir darbe vurmuştur. Özellikle istihdam konusunda turizme yapılacak yatırımlar büyük bir hamle olabilirdi. Bugün Türkiye’ye gelen yaklaşık 35 milyon yabancı turistin neredeyse 30 milyonu güney bölgemizi tercih etmektedir. Bugün İstanbul’un kalbi diye tabir ettiğimiz İstiklal Caddesinde bile esnaflarımız, bırakın istihdam sağlamayı, kiralarını ödemekte bile zorlanıyor. CHP iktidarında İstanbul’umuz turizmden hak ettiği payı mutlaka alacak ve yaşam kalitesi en yüksek seviyelere kadar çıkartılacaktır.

GEZİ PARKI

1989-1994 yılları arasında Beyoğlu Belediye Başkanı iken yakın zamanda büyük olaylara sahne olan Gezi Parkının yeniden onarılmasında ve halkımızın hizmetine sunulmasında çok ciddi çalışmalar yaptım. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Nurettin Sözen’in de destekleriyle Gezi Parkını yeniden İstanbulluların gözde mekânlarından biri haline getirdik.
Dün olduğu gibi bugünde sosyal projelerle halkımızın huzuruna çıkmaktan onur duyuyorum. Bugün adaylığımı koyduğum ikinci bölgede halkımızın ihtiyaçlarına yönelik son derece ciddi ve önemli projelerimiz var. Her zaman olduğu gibi “Önce İnsan” anlayışı ile bu projelerime hayata geçirmek için bütün gücümle mücadele vereceğim. Halkımızın huzuru ve rahatlığı için elimi taşın altına koymaktan asla çekinmeyeceğim.

SOKAK ÇOCUKLARI BİZİM EVLATLARIMIZ

İstanbul her gün daha da büyüyen ve daima göç alan bir şehir haline gelmiştir. Dolayısıyla sorunları günden güne artmaktadır ve kararlı iktidar ülkede yönetime gelmedikçe de bu sorunların çözüleceğine yönelik umudumuz tükenmektedir. Bugün sokaklarda yaşayan evsiz, barksız, sevgisiz büyüyen çocuklarımızın sayısı çığ gibi artmaktadır Gencecik körpe bedenler bu derin girdap içinde kaybolup gitmektedir Ne yazıkki, bu çocuklarımızın elinden tutan sıcacık bir yürekte bulunmamaktadır Söz veriyoruz CHP iktidarında, söz konusu bu çocuklarımıza evlatlarımız gibi sahip çıkacak onla kimsesiz tersiz ve yurtsuz bırakmayacağız Onların yeniden topluma kazandırılmaları için önemli çalışmalar yapacağız.

EĞİTİMİ ÖNEMSEYECEĞİZ

“Milli Eğitimin gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlaklı, karakterli, Cumhuriyetçi, inkılapçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli hayatta rastlayacağı engelleri aşamaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir.Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir” diyen Ulu Önder Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda hazırladığımız eğitim programımızı mutlaka hayata geçirecek ve CHP iktidarında oluşturacağımız yeni Türkiye’nin geleceğini bu gençlerimize emanet edeceğiz.CHP iktidarında hiçbir gencimiz yoksulluk yüzünden eğitim hayatını noktalamayacak ve iktidar olarak biz daima onların yanında olacağız.

HALKIMIZ SAĞLIK HAKLARINDAN ÜCRETSİZ YARARLANACAK

Bütün vatandaşlarımızın bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisinin “Aile sigortası” projesi adı altında son derece önemli sosyal projesi vardır. Şimdi genel merkezimizin üstün çalışmalarıyla bu projemiz daha da geliştirilerek halkımıza arz edilmiştir. Ne yazık ki mevcut iktidar halkımıza sağlık konusunda da büyük bir darbe vurmuş ve bundan da yine kendi yandaşları ciddi şekilde nemalanmıştır. Maalesef bu anlayış ile yoksulluk Türkiye’de yönetiliyor. Yoksulluğu yönetenler, yoksulluğu sona erdirmek için çalışmıyorlar. “Yoksulluk sayısını nasıl arttırırız, nasıl onları bağımlı hale getiririz” düşüncesine hâkimdir. CHP bu anlayışı mutlaka yıkacak ve bizim iktidarımızda vatandaşlarımızın sağlık haklarında ücretsiz yararlanmaları için sadece T.C kimliği taşıyor olmaları yetecektir. Her türlü sağlık hizmeti CHP iktidarında ücretsiz olacak ve “Aile sigortası” projesi ile her vatandaşımız kendisini güvende hissedecektir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TAPU SORUNLARI

Her yerde adalet, daima, sosyal adalet diye çırpınan ve bu uğurda büyük diyetler ödemiş olan partimiz bu ilkesinden tarihin hiçbir döneminde taviz vermemiştir. Bugün ülkemizin birçok noktasında uygulanan kentsel projelerini büyük bir üzüntü ve kaygı ile takip etmektedir. Tapusu olmayan vatandaşlarımız bir tarafa, tapusu olan vatandaşlarımızın bile evlerini ellerinden alarak yandaşlarına peşkeş çekmek için mücadele veren bir anlayışı görüyoruz. Bu anlayış, vatandaşlarımızın arsalarını, evlerini ellerinden alarak başka yerlere taşımalarını, hayatlarını başka bölgelerde idame ettirmelerini istenmektedir. İktidarın bu tutumuna başından beri karşı çıktığımız gibi bu durumu her platformda da dile getirdik. CHP daima yerinde kentsel projesini benimsemiş ve kentsel projesinde hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmemesini istemiştir. Bu konuda da büyük mücadeleler vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Söz konusu proje kapmasında birde yıllardır aynı yerde oturan oturmuş ama bir türlü tapusunu alamamış vatandaşlarımızın durumları söz konusudur. Bu vatandaşlarımız 40-50 yıl aynı evde ikamet etmişler, kendi paralarıyla aldıkları arsalara, yine kendi paralarıyla evlerini inşa etmişler ve hiçbir iktidarda buna karşı çıkmamış aksine elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi birçok zaruri ihtiyaçların karşılanması noktasında da vatandaşlarımıza aboneliklerini vermişlerdir. Dolayısıyla söz konusu evlerin vatandaşın olduğunu kabul etmişlerdir. Mevcut iktidar ise ne yazık ki bu hakları yok sayarak vatandaşlarımızın yerinden, yurdundan da etme planları yaparak, astronomik bedeller belirleyerek vatandaşlarımızı zaten kendilerinin olan evlerini yeniden satma ya da evlerini terk ettirme yollarını seçmişlerdir. Bu durum kesinlikle kabul edilemez ve sosyal demokrat anlayışta bunu hiçbir şekilde benimsemez, söz veriyoruz CHP iktidarında bu durumu mutlaka çözecek ve kimseyi mağdur etmeden vatandaşlarımıza haklarını tam anlamıyla temsil edeceğiz.

HÜSEYİN ASLAN KİMDİR?

1951 yılında Sivas’ta doğan Hüseyin Aslan ilk ve ortaokul öğretimini Sivas’ta bitirmiştir. Lise eğitimini yapı teknik lisesinde tamamladıktan sonra Avusturya- Viyana’ya giderek dünya da yeni uygulamaya konulan kentsel dönüşüm çalışmalarına katılarak eğitim aldı. Hüseyin Aslan bu süreçten sonra yeniden yurda dönerek İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsünde eğitim hayatına devam etti. Ancak zamanın siyasi şartları nedeniyle buradaki eğitimini son sınıfta bırakmak zorunda kaldı. 1977 yılında Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarında aktif siyasi yaşantısına başlayan Hüseyin Aslan 1980 yılına kadar gençlik kollarındaki görevine devam etti. 1989 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde Beyoğlu’nda Ön Seçimle Belediye başkan adayı oldu. Hüseyin Aslan Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyoğlu’nda başka bir partiden aday olduğu seçimleri kazanma başarısı göstermiştir. Hüseyin Aslan, Sn. Nurettin Sözen’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Rusya’nın Moskova dahil tüm şehirlerinde metro alt yapı incelemelerine katıldı. Amerika’da da belli bir süre bulunan Hüseyin Aslan burada da çevre kirliliğinin önüne geçilmesinde önemli rol oynayan deniz suyu arıtma seminerlerine iştirak etti. Aslan, 1993 yılında Kanada Toronto’da düzenlenen dünya belediyeler birliği toplantısında delege olarak yer almıştır. Eğitime çok büyük değer veren Aslan “Okumanın Yaşı Yoktur” anlayışı ile Beykent Üniversitesinde “Siyaset ve devlet yönetimi “ eğitimlerine katılarak sertifikasını almıştır. Hüseyin Aslan iş hayatında sahip olduğu As Metal İnş. San. Tic. Ltd yürütmektedir. Hüseyin Aslan evli ve iki çocuk babasıdır.

Siyasi Hayatı

1977- 2015 Sosyal Demokrat Yönetim anlayışına adanmış siyasal bir yaşam
1976- CHP Beyoğlu gençlik kolu yönetim üyeliği
1983- SODEP Beyoğlu ilçesi kurucu yönetim kurulu üyeliği
1984- Beyoğlu Belediye meclis üyeliği
1987- İstanbul 2.Bölge (Beyoğlu-Fatih) ön seçimle 3.sıra milletvekili adaylığı
1989- Ön seçim sonucu belediye başkan adaylığı
1989-1994 Beyoğlu Belediye Başkanı
1996-2001 CHP İstanbul İl meclis üyeliği
2001-2011 İki dönem İstanbul il yönetim kurulu üyeliği 4 dönem Beyoğlu ilçe başkanlığı
SODEP, SHP ve CHP de 11 defa kurultay delegeliği

Fidan UĞUR-Kent Yaşam


 
Editör: Haber Merkezi