Gaziosmanpaşa’da bulunan ilkokul ve liseler yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıklarını tamamladı, okullar açıldı, dersler başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi okulların temizliği için özel bir ekip hazırladı. Okullara boya desteğinde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada “Okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin başlaması öncesinde 28 okulun 18 bin kilogramlık boya malzemesi ihtiyacının karşılandığı, tüm okullara toplamda 123 bin TL’lik boya malzemesi yardımı yapıldığı ifade edildi.

“EĞİTİMCİLİK DEĞİL DİLENCİLİK YAPIYORUZ”

Gaziosmanpaşa’da görüştüğümüz okul idarecileri ise, okul ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yalnız kaldıklarını dile getirdi. “Okul ihtiyaçlarının giderilmesi için ailelerden para talep etmekten başka çaremiz yok, eğitimcilik değil dilencilik yapıyoruz resmen” diyen okul idarecileri, belediye desteğinin de yetersiz olduğunu söyledi. Bir okul yöneticisi okulun boyasını bağışla temin ettiklerini, boyama işlemini ise açık cezaevi mahkûmlarına yaptırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

29. OKULUN SUÇU NE?

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri, 28 okula yardım yapıldığı ifade ederek, “Demek ki o okul 29’uncu okulmuş” şeklinde bir açıklama yaptı.

Şahin İMĞA-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi