Basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Özçağdaş, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş, basın ve ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolünün olduğunu belirterek gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.  Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda basın mensuplarının yaşadığı sorunlar ve Üsküdar ilçesinin güncel süreci değerlendirildi. Toplantıya ayrıca CHP Milletvekili, TBMM Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da konuk olarak katıldı.

“İLÇE BAŞKANLIĞIMIZI YENİLEDİK”

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın yeni taşındığı binasının yeni tasarımı ve modern yapısı ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Özçağdaş, “Siyasi parti ilçe başkanlığımız bundan sonra sadece siyasetin konuşulduğu ve üretildiği bir mekan değil aynı zamanda vatandaşlarımızın zaman zaman bir araya geldiği bir sosyal buluşma alanı olarak da tasarladık. Çocuklar için gençlerimiz için bir alan oluşturduk. İlçe binamızın birinci katını toplantı ve gençlerimizin bir araya gelebileceği, sosyal projelerimizi üretebileceği bir alan olarak tasarladık. Kadınlarımızın siyaset yaparken sosyal koşullarını da göz önüne getirerek özellikle çocuklu annelerin ilçemize gelirken çocuklarını da yanlarında getirebilecekleri alanlar oluşturduk.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRECEĞİZ”

Üsküdar’da yapmak istediklerinin siyasetin üretim kısmını güçlendirmek olduğunu belirten Özçağdaş, “Siyaseti halkımızla birlikte yapmak istiyoruz. Sadece parti üyelerimiz değil tüm vatandaşlarımız siyasi süreçlere katmak istiyoruz. İnsanlarımızın biraya geldiklerinde fikir alışverişlerinde bulunabilecekleri alanlar yaratmak gerektiğine inanıyoruz. Pandemi nedeniyle yapmak istediğimiz hayata geçirmek istediğimiz çalışmalarımız maalesef sekteye uğradı. Şimdi tüm hızımızla çalışmalarımıza başladık. Bahara kadar çalışmalarımızın çoğunu hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

BERBEROĞLU; BURADA BİR ABİNİZ VAR             

Parti olarak özgür basının her zaman yanında olduklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet sırasında, bir abi olarak her zaman basın emekçilerini yanında olduğun belirterek, “Ben gazeteciliği bırakalı yedi yıl oldu.  Bu yedi yıl içinde basın sektöründe yaşanan bazı sorunlarda uzak kaldım. Bugün sizlerden yaşadığınız sorunları dinlemeye ve bu konuda bizlerin sizlere nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmeye geldim.” dedi. Daha sonra söz alan gazeteciler yaşadıkları sorunları dile getirdi.  Gazeteciliğin basım ve matbaa kısmında maliyetlerin, özellikle kağıt fiyatlarının artışının mesleği yapamayacak duruma getirdiğini belirten basın mensupları, “Özgüçleriyle ayakta kalan yeren basın kuruluşları, Basın İlan Kurumu’nun reklam pastasından da hiçbir pay almıyor. Emeğin ve özverinin çok yoğun bir şekilde yürütüldüğü yerel basın camiasının sıkıntıları gün geçtikte artıyor. Bu konuda tüm siyasetçilerin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve yerel basının unutulmamasını istiyoruz.” diye konuştular. SIDIKA BAYLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi