Meslek hayatının son 6 yılını Bakırköy Belediyesi’nde tamamlayarak, geçtiğimiz Şubat ayında emekli olan Mimar R. Sermet Elçi, 2. baskısı yapılan “Bulutlarda Yaşanmazmış- Deniz Lisesinden TKP ye” isimli kitabıyla, 6 Haziran Çarşamba günü saat 16:00-20:00 saatleri arasında Bakırköylüler Derneği’nde imza gününde olacak.

1967-1994 yılları arasında Türkiye’de yaşananları, siyasi hayatını ve askeri lise yaşamını detaylı olarak anlatan R. Sermet Elçi, dönemi merak eden herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap.

Samimi ve akıcı bir dille yazılmış, olaylara ve yaşanmışlıklara siyasetler üstü bir bakışla yaklaşılmaya çalışılmış olan kitap için 6 Haziran 2018 Çarşamba günü saat 16.00-20.00 saatleri arasında Bakırköylüler Derneğinde imza günü düzenleniyor.

1953 yılında Malatya'da doğan, İzmir Karşıyaka'da büyüyen, 1970 yılında devrimci düşüncelerinden ötürü Deniz Lisesinden atıldıktan sonra mimarlık eğitimi gören yazar, 1980 darbesinde TKP üyesi olduğu için 141-142 kapsamında aranmaya başlayınca İzmir'den İstanbul'a gelerek 9 yıl kaçak yaşamış.

TBKP Üsküdar İlçe başkanlığı da yapmış olan yazar 42 yıllık meslek hayatının son 6 yılını Bakırköy Belediyesinde mimar olarak çalışarak geçirmiş ve Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinin kontrol mimarlığı görevininin yanı sıra Belediye'de Park Bahçeler Müdürlüğünde Mimar, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapmıştır.

Geçtiğimiz Şubat ayında emekli olan yazarla tanışmak ve imzalı kitabını edinmek isteyenler, 6 Haziran Çarşamba günü saat 16:00-20:00 arasında, Zuhuratbaba Mahallesi, Mahmut Moralı Sokak, No: 11-13’te bulunan Bakırköylüler Derneği’n de buluşacak.

Sermet Elçi, yeni ve gelecek nesilleri, eski ve ağır bedeller ödenmiş derslerden yararlandırmak amacında iken, siyasi anılarda pek görülmeyen bir üslup ile içinde yer aldığı ailesini de yazarak, aslında aileden kopuk anıların olamayacağını gözler önüne seriyor.

R. Sermet Elçi' nin 1967-1994 yılları arasında Türkiye'de yaşananları, siyasi hayatını ve askeri lise yaşamını detaylı olarak aktardığı "BULUTLARDA YAŞANMAZMIŞ-Deniz Lisesinden TKP ye" adlı kitabını ben de okudum ve çok beğendim.

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi