Halk TV’deki ‘İki Yorum’ isimli programına giderken bir grubun saldırısına uğrayan Levent Gültekin’e destek amaçlı İstanbul’da faaliyet gösteren 11 Sivil Toplum Kuruluşu yayınladıkları ortak bir bildiri yayınladı. İstanbul Ardahan Kültür Evi, İstanbul Karslılar Kültür Derneği, Esenyurt Iğdır Derneği, Küçükçekmece Iğdırlılar Sosyal Dayanışma Kültür Derneği, İstanbul Göle Dernekler Federasyonu, İstanbul Çıldır Dernekler Federasyonu, Damal Dernekler Federasyonu, Hoçvan Dernekler Federasyonu, İstanbul Göle Derneği, İstanbul Çıldırlılar Derneği ve Esenyurt Posof Derneği’nin ortak yayınladığı bildiride saldırı kınanırken Gültekin’e sahip çıkılacağının vurgusu yapıldı.

Yapılan açıklama ise şu şekilde:

“BÜTÜN DÜŞÜNÜRLERE YAPILMIŞ ÇİRKİN BİR SALDIRIDIR”

Son yıllarda ülkemizde hemen her gün gerçekleşen şiddet hikâyelerini dinlemek hepimizi derinden üzüyor. Bu şiddet zincirinde, güç odaklarından talimatlı olduğuna inandığımız saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Gün geçmiyor ki; bir siyasetçi, bir Gazeteci şiddete maruz kalmasın. Toplumu selamete götürebilecek bu iki güzide alanın sindirilmek istenmesi hepimizde derin bir infial yarattığının rahatsızlığını derinden hissetmekteyiz. Gazeteci-Yazar Levent Gültekin’in düşüncesini ifade etmek üzere her hafta canlı olarak yayınlanan programına katılmak için yayın binasına giderken saldırıya uğradığını öğrenmiş bulunmaktayız. Planlanarak yapıldığı aşikâr olan bu saldırı, ülkemizin anayasadan kaynaklanan ifade etme özgürlüğünün ortadan kaldırılması için yapılan, ülkemizin bütün düşünürlerine yapılmış sayılan çirkin bir saldırıdır.

“LEVENT GÜLTEKİN YALNIZ DEĞİLDİR”

 Levent Gültekin, yaşamı boyunca kendisini ifade ederken doğruların, gerçeklerin, hukuk ve adaletin yılmaz bir savunucusu olmuştur. Yeri geldiğinde özeleştirisini de yaparak, cesurca ifade etmiş ve dolayısıyla Türkiye toplumuna mal olmuş çok kıymetli bir değerimizdir. Şimdi biz diyoruz ki; Levent Gültekin yalnız değildir ve Levent ile beraber bütün Levent Gültekinlere sahip çıkacağız. Bu lanet saldırıyı kınamakla kalmıyor, devletimize sesleniyor ve bu saldırılara son verilmesini istiyoruz. Devlet halkının can ve mal güvenliğinden sorumludur. Bu devletimizin asli görevidir.

“DÜPEDÜZ BİR TERÖR SALDIRISIDIR”

Şehrin göbeğinde grup halinde ülkenin aydınlarına saldırıldığında bizler; buna şehir eşkıyalığı demekle yetinmiyoruz. Bu saldırının organize bir hareket olduğunun farkındayız. Ve şunu söylemekte beis görmüyoruz; bu saldırı düpedüz bir terör saldırısıdır. İki kişiden fazla yapılan saldırı çete suçuna işarettir. Devletimizi ve kurumlarımızı göreve davet ediyoruz ve buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Ülkemizde düşünce özgürlüğünün gasp edilişini kabul etmiyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir ve Ülkemizde vatandaşların özgür, adil olması ve yapıldığına inandığımız bu saldırının kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir çözümü ivedi olarak kendini bu ülkenin bireyleri olarak görüp, ifade etmesi hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Organize olarak gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Yoksa bu gidişatın ülkemiz için iyi olmayacağını biz de bu ülkenin yurtseverleri olarak yüksek sesle dillendiriyoruz.

NE OLMUŞTU?

Gültekin, bir programda MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş için şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla, milyonlarca gencin hayatını karartmıştır.”

Gültekin daha sonra Murat Sabuncu ile yaptığı programa katılmak üzere gittiği Halk TV'nin Bakırköy'deki merkez binası önünde saldırıya uğradığını belirtti.

Gültekin, konuya ilişkin Twitter'da yaptığı açıklamada, "25 kişilik bir eşkıya grubunun saldırısına uğradım kanalın önünde, şu anda iyim birazdan programda anlayacağım." ifadelerini kullandı.

Saldırıya uğrayan Levent Gültekin,

"Sosyal medyadan çok tehdit aldım" diyen Gültekin, "Üç kişi beş kişi değil. Bir partinin genel başkanı yardımcıları düzeyinde... Akıl alır gibi değil. Utanç verici bir durum. Bir iktidar ortağı partisinin genel başkanı yardımcıları kendilerine yöneltilen eleştirilerden dolayı sosyal medya üzerinden tehdit ediyorlar. Tehdidi de boş verelim küfür ediyorlar. Bana hakaret ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Gültekin, açıklamasına şöyle devam etti:

"Benden önce de birçok aydın, gazeteci tehdit edildiği için hepimiz tedirgin olarak gelerek memleket biraz daha iyi olsun diye kendimizce bir mücadele veriyoruz. Bunun tedirginliği vardı aslında. Meydanda taksiden indim. Bir tane gençle göz göze geldik. Fark ettim beni takip ediyorlar. Biraz hızlandım. Onlar da hızlandılar. Bu sefer geri döneyim dedim. Ben geri döndüm onlar da geri döndü..."

"Biraz daha hızlandım, kanala doğru hızla geleyim, kanala 50-100 metre kala bu kez önümden 15-20 kişi, sokağın dört köşesinden aynı anda saldırdı" diyen Gültekin, "O anda başladılar vurmaya... Muhtemelen bu 25 kişi kendisine delikanlı diyerek dolaşıyordur ortalıkta. Ben onların yerinde olsam utanırım yaptıklarından. Bir kişiye 25 kişi saldırmak ancak eşkıyalıktır. Bu kendilerine yakışacak en hafif bir tabir varsa eşkıyalık olarak tanımlarım ben onu. Çünkü tekrar ediyorum, hakaret etmedim, küfür etmedim, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi