Arnavutköy Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplu nikâh şöleninde 50 çift, Boğaz’a karşı evet diyerek dünya evine girdi. İstanbul Boğazı’nda teknede düzenlenen nikâh şölenine; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunama Albay Mehmet Yorgancı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplu nikâh için başvuran 50 çiftin tüm masrafları Arnavutköy Belediyesi tarafından karşılandığı bildirildi. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde gelin başları yapılan gelinler, damatların gelmesi ile araçlara bindiler. Konvoy eşliğinde Sarıyer Sahile gelen çiftler, nikâhlarının kıyılması için tekneye geçtiler. Gelin arabası gibi süslenen tekne, yapımı devam eden 3. Köprüye doğru hareket etti.




Mutlulukları Görülmeye Değerdi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından nikâhları kıyılan çiftlerin mutlulukları görülmeye değer görüntüler oluşturdu. Tüm masrafları Arnavutköy Belediyesi tarafından karşılanan 50 çifte, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından altın takıldı. Çiftlere ayrıca beyaz eşya da hediye edildi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan nikâh töreninde bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı "Belediye olarak yeni evlenecek kardeşlerimize destek olmak ve böyle mutlu günlerinde yanlarında bulunmak bizlere de mutluluk ve sevinç vermektedir. Halkımızın birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu ortamda çiftlerimizin hep birlikte nikâh kıyıp mutluluklarını paylaşması geleceğe umut aşılamaktadır.




Çiftlerimize ve yakınlarına bu mutlu günlerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyor, her çiftimizin evliliklerinin hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi. Nikâh merasimiyle birlikte düğün pastasını kesen çiftler, bu mutlu anı fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdiler. Nikâh merasimleri yapımı devam eden 3.Boğaz Köprüsü altında gerçekleştirilen çiftler, daha sonra davetliler ile birlikte kendilerine tahsis edilen masalara geçtiler. Belediye tarafından ikram edilen yemekten sonra, çiftler gece geç saatlere kadar doyasıya eğlendiler. Çiftler çok mutlu olduklarını belirterek, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.




Orhan Şimşek/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi