FSM Mahallesi sakinleri adına hazırlanan hediye paketini ilgilisine verme görevini ise FSM Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Dernek Başkanı Bayram Engin üstlendi. Engin, Sarıyer Belediye Meclis toplantısının yapıldığı bu sabah beraberinde getirdiği hediye paketini ile paketin üzerine iliştirdiği bir mektubu AK Parti Grup Başkanvekili Av. Nurettin Çelik’e verdi.
Hediye paketini verdikten sonra AK Parti’li Çelik’in elini sıkan Bayram Engin, Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya yaptığı açıklamada, “AK Parti’liler bizlere birçok vaatte bulundu ama hiç birini yerine getirmediler. Her seçim öncesi kapımız çalıp sözler veriyorlar, biz de inanıyoruz ama yıllardan beri evlerimizin tapusunu bile alamadık. Kandırılmaktan bıktık. Bu nedenle tepki olarak içine taş koyduğumuz bir hediye paketini verdik ki bizi anlasınlar” dedi.
Erdem, paketin içine hafif olsun diye gazbeton olarak bilinen briket koyduklarını da belirtti. Erdem’in bir kopyesini gazetemize verdiği mektupta ise şunlar yazıyordu:




“KAÇ SEÇİM DAHA BİZLERİ KANDIRACAKSINIZ?”

“İstanbul Sarıyer AK Parti Grup Başkanlığı’na
Yıkmakla, yıldırmakla değil, yaşatmakla olur. Mahallemize gelmiş geçmiş tüm siyasilerin ve siyasi partilerin bir taşı ve bir eseri vardır. Tek taşı olmayan Fazilet Partisi ve devamı AK Parti’dir.
En çok oyu alan parti AK parti, buna rağmen 3 dönemdir bizleri çok üzmektedir. Sizler vicdan azabı duymuyor musunuz? Bizler, Anadolu dokusuyla kokusuyla, kültürleriyle, örf ve adetleriyle yaşamak istiyoruz. Vasfını yitirmiş araziler, yani 2B arazileri içine neden bizlerin tapularını koymadınız. Kaç seçim daha bizleri kandıracaksınız? Yeter artık..! Sizlerin yüce makamları var, unutmayın ki bizim de yüce Allahımız var. Sizleri yüce Allah’a havale ediyoruz. Mahallemizde yaşayan insanların tapularını verin, sorunlarını çözün. Sizlere kapanan kapıları ve yüreğimizi sizlere açalım. Bizler Anadolu’nun farklı illerinden geldik. Bir kilim deseni gibiyiz, asla ayrılmayız, bilin. FSM Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Dernek Başkanı Bayram Engin. ”
Öte yandan FSM Mahallesi, AK Parti Hükümeti tarafından kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirilmesi için 30 Mart 2014’teki yerel seçimden önce riskli alan ilan edilmişti. Ancak burada yaşayan vatandaşların protesto gösterilerinde bulunması üzerine zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar mahalleye gelerek, mahalleliye bir konuşma yapmış ve “Sizlerin onayı olmadan burada hiç bir şey yapılmayacak” demişti. Proje de daha sonra mahkeme kararıyla iptal edilmişti.






“BİZİ ÖNEMSEMELERİNDEN MEMNUN OLDUK”

Kendisine verilen hediye paketini açmadan meclis toplansı bitiminde beraberinde götüren AK Parti Grup Başkanvekiili Nurettin Çelik ise, “FSM Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını aktarmak için bize gelmeleri, bizim partimizi önemsediklerini gösterir. Bizi muhatap almalarından memnun olduk. Yaşadıkları olaylara vermiş oldukları tepkiyi farklı bir şekilde göstermiş olabilirler. Normaldir. Biz de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi