1950 yılından İstanbul’da Süreyya İlimen’in katkıları ile kurulan Alibeyköyspor, yeni sezon açılışını yaptı. 2021-2022 sezonunda BAL'da (Bölgesel Amatör Ligi) 6. Bölge 1. Grupta mücadele edecek olan turuncu mavili ekip taraftarı ile buluştu. Etkinliğe ev sahibi Alibeyköyspor Kulübü Başkanı Muammer Saka dışında Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken, Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Arife Aydın, Birçok STK temsilcileri ve siyasiler katıldı.      

“TÜRKİYE’DE DE ÖRNEK OLMA YOLUNDAYIZ”

İlk olarak Alibeyköyspor Kulübü Başkanı Muammer Saka, konuşmaya başlarken geçtiğimiz sezon pandeminin kulübü olumsuz etkilendiğini belirtti. Saka,“Yeni sezonda kulübü sağlam temeller üzerinde inşa ediyoruz. Şu an Takımda on tane altyapıdan arkadaşımız var. Alt yapımız sağlam şekilde gelirken Türkiye’de de örnek olma yolundayız. Son olarak Şampiyon olmayı çok arzuluyoruz. Yeni sezonda taraftarlarımızı destek vermelerini bekliyoruz.”dedi.

“100 BİN GENCİMİZİ SPOR İLE BULUŞTURMAMIZ GEREKİYOR”

Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken, vatandaşlara çağrıda bulunarak sahada futbolcularımıza destek olmaları gerektiğini vurguladı. Belediye olarak tesisleşerek çocukları spor ile buluşturduklarını söyleyen Köken, “Hedefimiz bu dönem inşallah 8 bin lisanslı sporcumuzun olması hatta sayıların artması lazım. Her kulübümüze branşlar açtırdık. Bu bölgenin tamamını bir amatör spor ruhunun olduğu ve hafta sonu ailelerin çocukları ile spor salonlarına geldiği bir ilçe istiyoruz. Yakın zamanda Silahtarağa’daki spor salonumuzda hizmete girdiğinde, tekwondo, jimnastik ve karatede ilerde büyük şampiyonların çıktığı bölge olacak. O yüzden 100 bin gencimizi spor ile buluşturmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı. Taraftarın otobüs ısrarını kırmayan Köken, “Başarılı olunursa ve taraftar olarak destek gösterirseniz desteği sağlayacağız” dedi.    

Program ilk olarak Alibeyköyspor'a yıllarca emek veren eski futbolculardan kurulu şöhretler maçıyla başlarken Uğur Albayrak, Karadeniz müziğini seslendirerek taraftarı coşturdu. Son olarak halk oyunları grubunun gösterileriyle devam etti.

Editör: Haber Merkezi