Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yıllar önce yazlıkçıların ve tatilcilerin müdavimi olduğu Avcılar sahilinin bir bölümünü yeniden düzenleyip, kumsalı tertemiz yaparak vatandaşların kullanımına açtı. Halk yine eski yıllardaki gibi kumsalda uzanıp güneşin tadını çıkarabilecek.

D VİTAMİNİ ALABİLECEKLER

Avcılar Belediyesi tarafından Ambarlı Sahil’de bulunan kumsala deniz kumu ilave edilerek, “Kumsal Temizleme Aracı” ile yapılan titiz çalışmalar sonucu temizlenen kumsal, delici kesici cisimlerden arındırıldı. Kumsalda bulunan eski iskele kaldırılarak, kumsal çevresi onarıldı. Çalışmaların ardından vatandaşların güneşten D vitamini almaları, güneşlenmeleri, çocukları ve aileleriyle birlikte kuma temas ederek enerjilerini atmaları amacıyla tertemiz olarak hizmete sunuldu.

Ambarlı Sahili’nde kumsal açılışıyla vatandaşları doğayla buluşturmayı amaçladıklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Çocuklarımız ve yaşlılarımız için çok önemli olan güneşten D vitamini almaları için Ambarlı kumsalımız, tertemiz olarak hemşerilerimizin hizmetinde. Vatandaşlarımız şimdilik denize girmeden bol bol güneşlenme imkanı bulacaklar. Çocuklarımız raşitizm hastalığından, yaşlılarımız Osteoporoz’dan, her yaş insanımız kemik erimesi ve depresyondan kumsalda güneşlenerek uzaklaşabilirler. Doğayla buluşmanın hem beden, hem ruh, hem de sosyal salığımıza çok iyi geleceğine inanıyoruz” dedi.

KENDİ SAHİLİMİZDE GÜNEŞLENECEĞİZ

Avcılar’ın uzun bir sahil şeridine sahip olmasına rağmen, kumsal ve plaj eksikliğinin olduğunu belirten vatandaşlar, “Eskiden buralarda denize girerdik, uzun zamandır güneşin ve denizin keyfini çıkarmak için başka yerlere tatile ya da günü birliğine komşu ilçelere gidiyoruz. Oysaki bizim sahilimiz birçok yerden daha güzel. Artık uzak yerlere gitmeye gerek kalmadan kendi sahilimizde güneşlenebileceğiz. Avcılar Belediye Başkanımız Dr. Handan Toprak Benli’ye, bizlere sundukları plaj hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler. Senay BADUR- Kent Yaşam


 
Editör: Haber Merkezi