Geçtiğimiz günlerde, Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, Bakırköy Belediyesi'ne  bağlı BYUAŞ'ta çalışan ve Belediye-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atıldığı iddia edilen arkadaşlarına ve belediyenin haksız uygulamalarına dur demek için, Özgürlük Meydanı'nda geniş katılımlı bir basın açıklaması yapmıştı.

Yapılan açıklamada, işten atılan işçilerin işe geri alınmasını istediklerini söyleyen Erol Özdemir, "Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu BYUAŞ işçilerinin  -düşürülen ücretlerini düzeltmeye, yasayla ve toplu iş sözleşmesiyle elde ettiğimiz haklarımızı uygulamaya, BYUAŞ işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesi için adım atmaya davet ediyoruz" diye seslenmişti. 

Yaklaşık 10 gün süren bekleyişin ardından olumlu bir cevap alamayan Belediye-İş Sendikası Başkanı Erol Özdemir ve Başkan Yardımcısı Ercan Görünlü, Elektirik Mühendisleri Odası’n da düzenledikleri bir toplantıyla ‘Grev’ kararı aldıklarını açıkladı.

Toplantıda konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Erol Özdemir, oyalamaya dayalı bir süreç yaşadıklarını ve devrimci söylemlerle yola çıkan, fakat dediklerini yapmayan bir demokrasi anlayışını reddettiklerini belirtti. “Biz kendimizi inkar etmeyiz. Grev kararımızı duyunca belediye yetkililerinin çelişkili davranışları bizim haklılığımızı ortaya koyuyor. Bizim iyi niyetli yaklaşımımız karşılık bulmamıştır ve bize grev yapma hakkını doğurmuştur” dedi.

“Önceliğimiz iş güvenliğidir, sonrasında emeğimizin karşılığı insanca ücrettir” diyerek konuşan Erol Özdemir, “Ya oldukları gibi görünecekler, ya da göründükleri gibi olacaklar” diyerek GREV kararının hayırlı olmasını diledi.




Cumartesi sabahı Atatürk Yaşam Köyü’n de başlayacak Grev, saat 13:00’da çalışanların Dikilitaş’tan yürüyüşü ile Bakırköy Belediye binası önüne kadar sürecek. Belediye binasına asacakları Grev afişinden sonra Özgürlük Meydanı’n da devam edecek. “Pankartlar hazır, nöbet tutacak arkadaşlarımız hazır, yasal prosedür tamam, siyasi boyutuyla ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz” diyen Özdemir, Genel Merkez ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve Cumartesi günü Genel Merkez Yönetiminin de grevde hazır olacaklarını söyledi.

Grev hakkının, yasal bir hak olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir, “Yasal hakkımız için, ekstra izin almamız gerekmiyor. Gelinen nokta son noktadır. İyi
niyetimiz karşılık bulmamıştır”
dedi.

Toplantıda konuşan Belediye İş-Sendikası Başkan Yardımcısı Ercan Görünlü’de “Örgütümüzü yok etmeye çalışıyorlar” diyerek, yaptıkları görüşmelerde Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Taner Öğünç’ün kendilerine bu konuyu uzatmamalarını, işten atılan arkadaşları ile ilgili daha fazla  konuşmamalarını ve bu örgütü lav etmelerini teklif ettiğini, hatta kendilerine yeni bir örgütlenme kurmaları için yardımcı olacaklarını söylediğini iddia etti.

“Ya bu gün kendinizi var edeceksiniz, ya da yok olup gideceksiniz”
diyerek konuşmasını sürdüren  Görünlü “Cesaret bir seferde öldürürse, korku erite erite öldürür” dedi.



Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi