Bakırköy CHP İlçe Başkanlığı, Özgürlük (Cumhuriyet) Meydanında kurdukları Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu standında Bakırköylüler le bir araya gelerek bayramlaştı.

Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel’in organize ettiği bayramlaşma programına, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, PM Üyesi  İbrahim Yener, İstanbul İl Sekreteri Zeynel Emre, il yöneticilerinden Hasan Karaoğlu, bazı belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe yöneticileri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Bakırköy MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun ve ilçe yönetimide programa katılarak, Cumhuriyet Halk Partililerle bayramlaştı. CHP İlçe Başkanı  Sait Yücel’le, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun “Gün ayrışma değil, birleşme günüdür. Ekmeleddin İhsanoğlu hepimizin desteklediği ortak bir adaydır. Hep birlikte çalışarak kazanacağız” dedi. Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Partililer de standa gelerek Cumhuriyet Halk Partililerle bayramlaştı.

“Şeker Bayramı’nı, şeker tadında kutlamak adına, öncelikle geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başlayan İlçe Başkanı Sait Yücel, Cumhurbaşkanlığı seçiminden de bayramla çıkmanın heyecanını yaşamak için stantda bayramlaşma programı düzenlediklerini söyledi. 

“Seçimden zaferle çıkacağımıza inanıyorum”

10 Ağustos’ta eşitliklerin, özgür yaklaşımların ve parlementer rejimin devamı adına Ekmeleddin İhsanoğlu adaylığındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girdiklerini söyleyen CHP İlçe Başkanı Sait Yücel, “Seçimden zaferle çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

“Türk insanı diktatör rejime geçit vermez”

PM Üyesi İbrahim Yener’de 10 Ağustos tarihinin çok önemli olduğunu söyleyerek “Diktatörlük özlemi ve anlayışı içerisinde olan bir anlayışa Türkiye insanı geçit vermez. Herkesi öncelikle oyunu kullanmaya çağırıyorum” dedi.

“Bir gününü feda etmeyenler, geleceğini feda eder”

Programda konuşan İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, Ortadoğu Coğrafyasına bakınca buruk bir bayram yaşadıklarını, ağıt yakmak yerine bu düzene ‘dur’ deme vaktinin geldiğini söyleyerek, “Siyasi parti ayrımı gözetmeden dünyaya haykırmalı, bu faşit düzene dur demeliyiz. Hukuka saygılı olmak, Atatürk devrimlerinin ve ülkenin temel değerlerinin ayakta durması adına bir gününü feda etmeyenler, geleceğini feda eder” diyerek vatandaşları oy kullanmaya çağıran Çelebi “Kimi seçeceğiz değil, kimi seçmeyeceğiz noktasındayız” dedi. 

Programın sonunda süreci değerlendiren İlçe Başkanı Sait Yücel, “Türk halkı gerçeği biliyor, ülkenin içinde bulunduğu süreci görüyor. Diktatörya ve başkanlık rejimine doğru giden ülkemiz adına, herkesi üzerine düşen sorumluluğunu yapmaya, oy kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Programın ardından bayramlaşan Bakırköylüler, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ilk bayramlaşmada aralarında olmayışlarına tepki gösterdi.

Selvi SARITAÇ

 

Editör: Haber Merkezi