Bakırköy İncirli Caddesi üzerinde toplanan katılımcılar, ‘Laik Eğitim, Laik Yaşam', 'Baskılara, sürgünlere ve cezalara karşı alanlardayız' yazılı çeşitli pankart ve dövizler açarak Özgürlük Meydanı'nda buluştu.
Meydan ve çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri vatandaşı mağdur etti. İncirli Caddesi girişinden, meydana giden tüm yollar barikatlarla kapatılırken, hem toplanma alanında, hem de meydanda binlerce polisin görev alması vatandaşın “Bu güvenlik değil, güvensizlik” yorumuna neden oldu. Miting alanını girenler kapana girmiş hissine kapıldıklarını söyledi.

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu KESK'e bağlı sendika başkanlarının da olduğu yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitinge, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de destek verdi.



ŞAZİYE KÖSE'DEN 'LAİKLİK' VURGUSU
Sendika temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından grup adına konuşan Şaziye Köse, "Laiklik, demokrasi, temel haklar, özgürlükler arasındaki kopmaz bağdır. Bu anlamda hem demokrasi ve özgürlüklerin ayrılmaz ağı çerçevesinde gerçek bir laiklik hala bir görev, ulaşılması gereken bir hedef ve bu anlamda Türkiye'nin bir sorunudur. Türkiye laik olacak, laiklik Türkiye'nin çoğul dokusunu bir arada tutabilecek ve ortak bir gelecek tasavvurunda buluşturabilecek bir çimentodur" dedi.
Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübüne devrine karşı olan Diren Çamlık Forum’una seslenen Şaziye Köse, “Selam olsun, Yaşam Köyü’ne sahip çıkan Bakırköylülere. Direnişiniz direnişimizdir” diyerek katılımcıları selamladı.
Şarkı ve türkülerin söylendiği, barış mesajlarının verildiği mitinge katılanlar saat 17:00’de meydandan ayrıldı.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi