Konuyla ilgili konuşan Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, "Burada bütçemizde şu kadar para var, bu parayla Bakırköy'e ne gibi hizmetlerde bulunabiliriz, sizin konuyla ilgili bir fikriniz varmı şeklinde konuşmalar olmalı" diyerek, Bakırköy Belediyesinin tüm parklarını düzenleme kararı ile ihaleye çıkarma işine parti olarak destek verdiklerini, hizmet olarak döneceği için de gurur duyduklarını ama umduklarının aksini bulduklarını ifade etti.

"Bakırköylülere bir özür borcunuz var"
Yapılan Kavaklı Park ve Ata Park ihaleleri sonucunda belediyenin almış olduğu kiradan da olduğunu söyleyen Keleş, "Parklar 6 aydır kullanılmıyor ve belediyemiz zarara girdi. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Meclis üyelerinin, Bakırköylülere bir özür borcu var. Yoksa başarısız bir meclis olarak tarihte bizi konuşacaklar" dedi.
Keleş’e cevaben konuşan ve ihaleleri takip eden Encümen Başkanı İsmail Taş, tüm ihalelerin hukuk çerçevesinde ve olması gerektiği gibi olduğunu söyledi.



“Son 10 yıldır Bakırköy, Bakırköylüler dışında bir ranta kurban gidiyor”
CHP Meclis gurubu adına söz alan meclis üyesi Ali Rıza Akyüz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşamın her alanında hukuğu uyguladığını ifade ederek Bakırköy'ün çok eski bir yerleşim bölgesi olduğunu, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin halkların yüzyıllardır birlikte yaşadığını fakat son 10 yıldır Bakırköy'ün Bakırköylüler dışında bir ranta kurban gittiğini söyledi. “Bakırköy'ün imar planlarının İBB tarafından yapılmasına razıyız ama yapılamıyor” diyen Akyüz, “Bakırköyün planları Ankara da yapılıyor. Yenimahalle SKK’nın yeri ihaleye çıkmış. Sağlık alanını konuta açıyorsan, başka bir alanın sağlığa açılması lazım” dedi.

Ak Partili meclis üyelerine seslenen Ali Rıza Akyüz, “Ortak karar vermemiz ve beraber hareket etmemiz lazım. Ankara da bürokratlar para lazım diye karar veriyor, bizler de ancak mahkemeleri takip ediyoruz” diyerek, Mazhar Osman Hastane alanını, bu alanda bulunan Devlet Hastanesi, Lepra, Sığınma Evi gibi 780 dönüm alanın birleştirilerek Hazine Varlık AŞ. Rönesans’a verdiğini fakat bu konuda net bilgilerinin olmadığını ifade ederek, “ Keşke bilsek te, doğru birşey ise onaylasak” dedi.

780 dönümlük arazide Osmanlı, Bizans ve Cumhuriyet döneminden pek çok eser olduğunu ve bu alandan bihaber olduklarını sözlerine ekleyen Ali Rıza Akyüz, “Yerel yönetimlerin esası şeffaflık ve katılımcılıktır. Lütfen bilgi alın ve bilgilendirin” diyerek Ak Partili meclis üyelerini Bakırköyün ortak değerlerini korumaya davet etti.

“Bakırköyde siyaset yapıyorsak birileri bizim adımıza plan yapmamalı”
Marmara Denizi’ne kıyısı olan bir ilçe olan Bakırköy’ün Gölcük depreminden etkilediğini, ilçe olarak depreme hazırlıksız olduklarını söyleyen Akyüz, “Sahildeki binalardan, dolgu alanlarından bi haberiz. Bakırköyde siyaset yapıyorsak birileri bizim adımıza plan yapmamalı. Madem burada yaşıyoruz planlar bize haber verilerek yapılmalı” dedi.
3. Havalimanı’nın yapılacağını ve Atatürk Hava Limanı’nın ne olacağını soran Akyüz, “Buraya bir park yapalım desek desteklermisiniz?” diye sordu.

“Bakırköy’ün planları Ankara’dan yapılıyor”
İstanbul’u kaderine terk edilmiş büyük bir metropole benzettiğini ifade eden Akyüz, “İBB'nin İstanbul’la ilgili bir planı varmı? Planlar bakanlıklar düzeyinde yapılıyor. Bakırköy seçmeninin iradesi CHP’ye oy veriyor diye cezalandırılıyor. İncirli Caddesi, Özgürlük Meydanı ana alterler ve yıllardır aynı. Kamu Bakırköyden boşaltıldı. Vergi Dairesi, SSK’sı gitti. Bakırköyü bu kadar cezalandırmayın, hayatı kolaylaştırın” diyerek konuşmasına devam etti. 

“Jokey kulübunun Bakırköy parkı olması için hizmet yarışına girin bence kazanırsınız”
Gezi olaylarından sonra doğru işler yapıldğını da ifade eden CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Veliefendi de yapılan parktan bahsederek, Jokey kulubunun de bu alana katılarak yaşam alanı olması gerektiğini söyledi. “Siz iktidarsınız, isterseniz yaptırırsınız. Jokey kulübunun Bakırköy parkı olması için hizmet yarışına girin bence kazanırsınız” diyerek Ak Partili meclis üyelerine seslendi.

"Yenimahalle Doğumevi ihaleye çıktı"

Eski doğumevinin olduğu alanın ihaleye çıktığını duyduklarını söyleyen Akyüz,”Gelin bize ait olana, hep birlikte sahip çıkalım” dedi.



“Herkesin kendi ilçesine sahip çıkması gerekiyor”
Ak Parti Meclisi Gurubu adına söz alan Servet Toroman’da “Herkesin hatası kusuru vardır. Hepimiz Atatürk’le büyüdük, büyüklerimize sahip çıkalım. Bize düşen büyüklerimizin bizlere bıraktıklarını bir adım daha öteye götürmektir” diyerek konuşmasına başladı.

Herkesin kendi ilçesine sahip çıkması gerektiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Toroman, Hastane için yapılan yürüyüşlerin ardından bizzat bakanlığa gittiğini, hastane alanı ile ilgili bir planın olmadığını ve ne olursa olsun belediyenin kendilerinden önce haberi olacağını ifade etti.
Toroman, “ Nasılki sahillere binalar yapılırken, dolgu yapılırken haberi vardı şimdi de olur. Ruhsat paraları belediyenin cebine gidiyor” dedi.
“Hep birlikte el ele yapılacak işlere varız” diyenToroman, Yenimahalle SSK ihalesinden yeni haberdar olduklarını ve konuyu ivedilikle araştıracaklarını söyledi.

YENİMAHALLE SSK PERŞEMBE GÜNÜ İHALEYE ÇIKIYOR
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesinin birinci oturumunun Perşembe günü gerçekleştirileceğini söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Selim Malgaz, Emniyet ve Kaymakamlık için 7 dönüm 1800 mt yer ayrıldığını, geri kalan alanın ihaleye çıkarıldığını söyledi. Sakızağacı Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm için bu alanın rezerv alanı olduğunu söyleyen Malgaz “Buranın satılmaması gerekir. AKP ve CHP den ortak eylem kararı bekliyorum” dedi.

Selvi Sarıtaç



 

Editör: Haber Merkezi