Cumartesi Pazarı yapımıyla ilgili yürütme kararı alarak gündeme damga vuran Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, İlçedeki sorunları yetkililere aktarmak için istişare toplantısı düzenledi.  ‘Güçlü Siyaset Lider Türkiye Hedef 2023’başlıklı kahvaltılı istişare toplantısı Alarga Restaurant’ta gerçekleşti. STK temsilcileri, muhtarlar, spor kulüp yöneticileri ve yerel basın mensupları Bakırköy’deki Cumartesi Pazarı ve kentsel dönüşüm sorununu dile getirdi.

MHP İlçe Başkanı Turgut İnan’ın ev sahipliği yaptığı istişare toplantısına; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, 27. Dönem İstanbul milletvekilleri Arzu Erdem ve Hayati Arkaz, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MYK üyeleri; Bülent Maşaoğlu, Gökhan Türkeş Öngel, Savaş Çolak, Bahattin Şengül, Zeki Anıt, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, spor kulüp yöneticileri ve yerel basın mensupları katılım gösterdi.

“ÇALMADIK KAPI DOKUNULMADIK EV BIRAKMAMAKTA KARARLIYIZ”

‘Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak önce ülke ve milletin üstünlüğünü benimsemiş büyük davanın temsilcileriyiz’ diyerek konuşmasına başlayan MHP İlçe Başkanı Turgut İnan, Vatanın vefası, insanın refahı bizler için vazgeçilmez olduğunu söyledi. İnan, “Büyük davamızın aynı zamanda ülkemizin yurt içinde ve yurt dışında güçlü kararlı duruşunu temsil eden Cumhur İttifakı daha da güçlenip 2023 Lider Türkiye hedefine yürüyebilmesi için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha da güçlenerek çalışma tempomuzu artırmakta kararlıyız. Göreve geldiğimiz günden bugüne Bakırköy’de bulunan 15 mahallemizde güçlenerek yeni yapılanmamızı tamamladık. Her biri birbirinden değerli hemşerilerimiz ile şimdi daha da güçlüyüz. Ayrıca her bir mahallemizde çalışmamıza güç katacak kadın mahalle temsilcilerimizi katmaya devam ediyoruz. Onlara çok güveniyor ve inanıyoruz. Vatanımızın birliği ve dirliği için çalmadık kapı dokunulmadık ev bırakmamakta kararlıyız. İnanıyoruz 2023’de yine kazanan Türkiye olacak.” dedi.

“200 MİLYONLUK PEŞKEŞİ ENGELLEDİK”

Bakırköy Belediyesi’nin Cumartesi Pazar alanında yapmış olduğu vurguna izin vermeyeceğini söyleyen İnan, “Birçok platformda belirtmiş ve bu konuda dava açmıştık. Milliyetçi Hareket Partisi açmış olduğu bu dava ile 200 milyon üzerinde bir peşkeşi engellemiş ve bunu kamuya geri kazandırmıştır. Belediye meclisi tekrar toplanmak zorunda kalmış yüzde 40 olan belediye hissesini yüzde 51’e yükseltmiş işletmeyi de mahkeme kararıyla geri almak durumunda kalmıştır. Başta bize destek olan İl Başkanımız Birol Gür’e meseleyi TBMM’de gündeme getiren milletvekilimiz Arzu Erdem’e STK’lara ve gündemde tutan basın mensuplarına buradan çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“EMPERYALİZMİN TÜRKİYE’DE UZANTILARIYLA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, soğuk günde yalnız bırakmayan Bakırköylü hemşerilerine teşekkürünü sunarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir konuya şöyle değindi:

“Meclis kurulduktan sonra bir toplantıda yaşanan hadiseyi meclisteki arşivlerde şöyle not alıyorlar, ‘Bu toplantıda Cumhuriyetimizin çok kıymetli üyelerinin kurulu toplantısında mağlum cepheden cepheye koşan Türk insanı yorgun aynı zamanda bıtkınlık gösteriyor bu toplantıda konuşmacılar bu yorgunluğu ve uzun zaman yaşamış oldukları cepheden cepheye koşmuşluğun mental yorgunluğu dile getirdikten sonra Mustafa Kemal Atatürk ayağa kalkar ve şunları söyler, ‘Hepinizi saygıyla dinledim, hiçbirinize söyleyecek sözüm yoktur ancak siz olmasanız dahi tek başıma Elmadağ’a çıkar tek başıma mücadele eder gerekirse orada da ölmesini bilirim’ der. Dolayısıyla böyle bir iradeyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu iradedeki temsilcisi olarak bu iradeyi ortadan kaldırmaya dönük Emperyalizm Türkiye’de uzantıları ile birlikte oluşacak her türlü eyleme dün, bugün ve yarında mücadele etmeye devam edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkedeki kurucu umuduyum bugünkü yaşayan insanları bireyleri olarak bu iradeyi sonsuza kadar yaşatmak adına elimizden değil gövdemizi taşın altına koyarak yapmaya devam edeceğiz. İstanbul’daki hemşerilerimiz ile birlikte bu toplantıları yapmayı bir vesile buluyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin düşüncelerini İstanbullu hemşerilerimize anlatma gayesinde olacağız. İlçe Başkanımızın hane ziyaretleri ile bunu yaşıyoruz.”

Konuşmaların ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi