Bakırköy Belediyesi Meclisi eylül ayı topalantısının son oturumunda Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman, Bakırköylülere "Kentsel Dönüşüm" müjdesi verdi.
Bakırköy’de yapılmak istenen kentsel dönüşüm teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin 17 Nisan’da gerçekleşen toplantısında CHP’li meclis üyelerinin de  oy birliği ile reddedilmişti. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ “YASAYA AYKIRI" OLDUĞU GEREKÇESİYLE REDDEDİLMİŞTİ 

Teklife konu olan Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik mahallelerinin Bakırköy Belediyesi tarafından imar planları ve projelerin yapılması; İBB komisyonu tarafından Ak Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından 5393 sayılı kanunun 73. maddesine aykırılık taşıdığının tespiti yönünde, alanın büyüklüğü, sınırları, mevcut arazi kullanımı, kamu mülkiyetinde olan veya kamusal alan bulunup bulunmadığının projede belli olmadığından dolayı oy birliği ile reddedilmişti. 
Dönüşüm Projesi alanın zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına dair teknik raporla birlikte, başka bilgi ve belgelerin de olmadığından dolayı reddedilince, Ak Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri ile birlikte Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulmuştu. 


AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ SERVET TOROMAN'DAN BAKIRKÖYLÜLERE MÜJDE 
Kentsel Dönüşüm Komisyonunun ortaklaşa yaptıkları çalışmalar doğrultusunda olumlu dönüşler almaya başladıklarının müjdesini Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman verdi. Toplantıda gündem dışı söz alarak konuşan, Kentsel Dönüşüm Komisyonu üyesi Servet Toroman, CHP'li meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Emel Tığlı ve Selim Malgaz'la birlikte yaptıkları çalışmalar sonucu Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç'la birlikte Ankara'ya gittiklerini, bakanlıkla gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra Bakırköy'e bakanlıktan 4 kişilik bir ekibin geldiğini ifade etti. 

Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çeliker'in de konu hakkında gösterdiği çabaya ve hassasiyete teşekkür eden Servet Toroman "Bakırköy’de de vatandaşlar arasında birinci gündem maddesi olan Kentsel Dönüşüm hakkındaki gelişmelerin müjdesini Bakırköyĺülere buradan veriyorum. Hep birlikte Bakırköyümüz için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi