Büyük İstanbul depremi giderek yaklaşırken, Bakırköy halkı 4 aydır plan onayı bekliyor. Bu durumu dile getirmeye çalışan Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İBB meclisinin gerçekleştiği Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nin önünde buluştu.

Platformun ‘İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun dikkatine’ başlıklı basın bildirisi şu şekilde:

İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından, Haziran ayında İBB Meclisi’ne sevk edilen, “Bakırköy 1/5000 Ölçekli Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı”nın en geç Ekim ayı İBB Meclisi’nde onaylanıp, artık 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı aşamasına geçmesini beklerken, komisyondan bu ay da çıkmadığını, üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Nüfusunun büyük bir kısmı, dar gelirli, emekli ailelerden oluşan Bakırköy’de, bugüne kadar dönüşümü tamamlanan riskli binaların oranı sadece %12 olup, kentsel dönüşümün hızlanabilmesi için öncelikli olarak imar planının netleşmesine ihtiyaç vardır.

Bu anlamda, İBB Şehir Planlama Müdürlüğü’nün, katılımcı plancılık çerçevesinde, 2003 yılında verilen hukuki hakları koruyarak, afete dayanıklı bir kent için iyileştirmeler önerip, donatılar ve merkez alanları ile 1.derece kent merkezi olarak yaptığı bütüncül planlamayı değerli buluyor ve destekliyoruz.

Bakırköy’ün 1.derece deprem bölgesinde olması ve kaybedilen 22 yıla bağlı olarak zamanın sürekli aleyhimize işlediği dikkate alınarak, söz konusu plana öncelik verilmesini talep ediyor, İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndaki tüm Meclis Üyelerini, süreci hızlandırıp, yanımızda olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi