Haber ve Fotoğraflar: Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam

Bakırköy halkı, Ataköy 7. 8. kısımdaki arazide ağaçların kesilmesine ve bir külliye yapılma söylentilerine karşı önceki gün sert tepki göstermişti. Tepkilerden bir gün sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy’e geldi.

CHP belediye başkan yardımcıları, AKP Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan ve meclis üyelerinin katıldığı toplantı yaklaşık 30 dakika sürdü.

Külliye yapılmayacak
Topbaş, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kerimoğlu, basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının çıkışında “CHP’li bir belediyenin aldığı kararlardan, camiye karşıymış gibi bir algı yaratılması bizi rahatsız eder. Sayın başkan sağ olsun, ‘biz gerekeni yapacağız’ dedi. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Topbaş, Kerimoğlu’na “Ruhsatı iptal edebiliyorsanız edin. Bakırköy Belediyesi iptal edemiyorsa, biz büyükşehir olarak müdahale ederiz” dedi. Bu sözler betonlaşmaya karşı mücadele eden Bakırköylüler tarafından sevinçle karşılandı.
Ayamama yürüyüş yolu olacak
Topbaş, “Ayamama deresi ile ilgili toplantıda konuştuk. Orayı yeniden düzenleyecek ve yürüyüş yolu yapacağız” müjdesini de verdi.

Bakırköylülerin ‘Sayın Topbaş, Bakırköy’de hiçbir yapılaşma ve betonlaşma istemiyoruz’ tepkisi üzerine Topbaş, “Belediye başkanları olarak sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayız. Ah gönlümden geçenleri bir duyabilseniz” diyerek Bakırköy’den ayrıldı.

Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi