Meydan içinde bulunacak olan nikâh sarayında; yüksek kapasiteli nikâh salonları, farklı aktivitelere ev sahipliği yapacak çok amaçlı salonlar ve zemin altı otoparkı bulunacağını ve projede yerel STK’lar için yerler ayrıldığını belirtti. Projenin geliri ise meclisten oy çokluğu ile geçen ve arazi satışı ile ilgili olan 6. madde uyguladığında sağlanmış olacak.
FSM CAMİİ ETKİ ALANI HİZMETLE DÖNÜŞÜYOR

Mecliste Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma işi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Camii ve meydan düzenlemesi ile nikâh sarayı yapımı projesini hayata geçireceklerini söyleyen Başkan İmamoğlu, modern, iç mekânları ferah, doğal ışık alan bir Nikâh Sarayı inşa edileceğini belirtti. Mevcut otopark fonksiyonunu da kapasitesini artırarak koruyacak olan bu alan, Beylikdüzü’nde yaşayan insanlar için daha iyi hizmet veren birçok amaçlı nikâh sarayı haline getirilecek. Alanda yapılacak olan çok amaçlı bu tesisin yapısı, meydan dokusunun bozulmamasına dikkat edilerek şekillenecek. Proje içerisinde yaklaşık 400 m2 büyüklüğünde 4 adet nikâh salonu ve 180’er m2’lik 4 adet takı salonu, toplamda 740 m2’lik çok amaçlı salonlar, yaklaşık 900 araçlık kapalı otopark ve hizmet birimleri yer alacak. Tüm bu projenin geliri ise mülkiyeti belediyeye ait olan sanayi ve konut alanı nitelikli parsellerin arazi satış işlemi ile gerçekleşecek. Arazi satışı ile ilgili olan İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden gelen 6. Madde de meclisten oy çokluğu ile geçti.
CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞILACAK
Gündemin 2. maddesi olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden gelen Eşitlik Birimi Çalışma Yönergesi oy birliği ile meclisten geçti. Eşitlik Birimi, belediyenin tüm plan, program ve uygulamalarında toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığının uygulanabilmesi amacıyla kuruldu. Birimin çalışma kapsamında özellikle şiddete uğrayan veya yaşam riski altında olan kadınların beraberindeki çocuklar, müdürlüğün birimlerine başvuran kadınlar, aile içi şiddete maruz kalanlar, işyerlerindeki psikolojik taciz ve yıldırma hareketleri, cinsel yönelim ve cinsel kimliklerinden dolayı ayrımcılığa maruz kalan bireyler yer alıyor. Eşitlik Birimi, toplumun her statüsünden bireyin herhangi bir ayrım gözetilmeksizin belediye hizmetlerinden eşit yararlanması ve hizmetlere erişimlerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik projeler yapmak ile bu konuda toplumsal farkındalığın geliştirilmesi için çalışacak.
Senay BADUR-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi