Eyyübiye Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Kuş'un paylaşımına CHP Milletvekili Mahmut Tanal'dan tepki geldi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, AKP'li Mehmet Kuş'u, paylaşımına atıfta bulunarak şu sözlerle eleştirdi:

"Olimpik yüzme havuzlarının teknik özellikleri Dünya standartlarına göre belirlenen bu teknik özelliklere uygun bir havuz yapımı havuzun kalitesini ortaya çıkarır.

Olimpik havuz inşasının mutlaka bu konuda bilgili kimseler tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum."

"ŞEYH HAZRETLERİ MİLLİ YÜZÜCÜ MÜ?"

Daha sonra bir Tweet daha atan CHP'li Mahmut Tanal, Eyyübiye Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Kuş'a "Şeyh Hazretleri, milli yüzücü mü ki, olimpik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulunuyor?" diye sordu.

Mahmut Tanal'ın açıklamalarına da Eyyübiye Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Kuş'tan yanıt geldi. Kuş'un sosyal medya hesabından verdiği cevap ise şöyle:

“BU BİR İSTİŞAREDİR”

"Sayın Vekilim bu projemiz tek tip projedir. Kanaat önderimizle birlikte inceleme yapmamızın sebebi, yüzme havuzu yapılacak alanın yanındaki yapımı devam eden medreseyi engelleyip engellemeyeceği istişaresidir.”

Editörün yorumu;

Çocukluk ve gençlik yıllarımızda bizlere tekrarlatılan “laiklik” ilkesinin anlamını ve önemini idrak ettiren yöneticilerimize “teşekkür” ediyoruz. Yüzme havuzu temel denetiminde bilirkişi olarak bilim adamları ve uzmanlar yerine, bir şeyhin denetim ve istişaresine ihtiyaç duyulması, Cumhuriyet ilkelerimizden ve bilimsel çalışmalardan hızla uzaklaştığımızın göstergesidir.

20-25 yıl önce işlevsiz gibi görünen ancak şimdilerde kıymetini acı tecrübelerle edindiğimiz, insan yaşamının devamı ve kalitesi için yıllar önce kabul edilmiş Cumhuriyet ilkelerinin yok sayılmayacağı aydınlık günler dileğimle..

KENT YAŞAM/BİLGE MERCANER

Editör: Haber Merkezi