İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bünyesine geçirilen İstanbul’un simge yapılarından Galata Kulesi’nde ‘restorasyon’ adı altında çalışma başlatıldı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan çalışmaya dair görüntülerde kulenin içindeki duvarın tahrip edildiğinin ortaya çıkması üzerine İBB, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da skandal görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Galata Kulesi’ne giderek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

''ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ''

CHP olarak konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Kaftancıoğlu, “1500 yıllık tarihi bir mirasa hiltilerle müdahale edildiği ortaya çıkınca CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu olarak sürece dair bilgi almak üzere arkadaşlarımız buraya geldiler. Hem Savcılığa hem de Koruma Kurulu’na suç duyurularında bulunacağız. Ben bugün açıkçası Galata Kulesi’nin içinde yapılanların videosunu izleyince IŞİD’in tarihi eserlere yaptığından daha farklı bir şey yapılmadığını gördüm. CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu olarak kentin haklarını korumak, tarihi eserlerimize ve dokularımıza sahip çıkmak için 16 milyon İstanbullu ile birlikte elimizden gelen her türlü şeyi fazlasıyla yapacağız” dedi. 

İBB’den yetki gaspı yapıldığını söyleyen Kaftancıoğlu; “AKP zihniyeti her zaman olduğu gibi yangından mal kaçırır gibi içeride bir takım çalışmalarda bulunuyor. İBB de konuyla ilgili hukuksal sürecini başlattı. Galata Kulesi sadece 16 milyon İstanbullunun değil tüm Türkiye’nin hatta dünyanın dikkatle izlediği ve izlemeye devam edeceği tarihi ve kültürel eserlerimizden biri. İçeride bulunan ve dokunurken bile hassas müdahale edilmesi gereken bir tarihi esere hiltilerle müdahale edenlere buradan seslenmek istiyorum; bu derece tarihi esere, insana, doğaya ve dokuya ne uğruna ve ne için bu derece müdahale ediliyor? Kim gelirse gelsin içeriye almayın talimatı acaba niye verilmiştir?” diye konuştu.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi