Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün 10 yıllığına Beşiktaş Spor Kulübüne kiraya verilmesine izin vermediklerini defalarca yetkililere iletmelerine rağmen kendilerine sağlıklı bir açıklama yapılmayışına tepki gösteren forum üyeleri, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun kendilerine “Başkanlığın üzerinde bir otorite var. Sizlere gereken açıklamayı onla yapacaktır” diyerek gitmesini halktan kaçmak olarak değerlendirdi, “Halktan kaçılmaz” diyerek isyan etti.
Meclis Salonunda Başkan Vekili Mahir Çelik’in ise toplantıyı acele ile bitirip, oturumu kapatmasına, katılımcılara “Hoş geldiniz” dememesine de tepki gösteren Bakırköylüler, “Önce komisyon diyorlar, şimdi de olmayacak diyorlar. Ayrıca komisyon karşılıklı tarafların bir araya gelerek menfaatleri üzerinde pazarlık yapmasıdır” diyerek tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.



Başkan Kerimoğlu’nun “Halkımın tepkisini almam” diyerek yaptığı açıklamanın ardından, bu kadar tepki almasını görmezden gelmesine anlam veremediklerini ifade eden Diren Çamlık Park Forum’u “Kapora mı aldınız, senet mi imzalandı, kimin malı için kime söz verdiniz, nedir bu dayatma?” diye sorararak, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün iyi hizmet vermeyişini, tesislerin bakımsız oluşunu da belediyenin başarısızlığı olarak değerlendirdi.
Yaşam Köyü’nün kiraya verilmesine karşı çıkanların, bizzat Başkan Kerimoğlu’na oy veren kitle olduğunu da söyleyen forum üyeleri, iyi yönetin diye oy veren halkın hiç bir suçu olmadığını, bütçenin durumunu bilerek göreve talip olunduğunu söyleyerek, “Bakırköy’ü yönetmeyi beceremiyor, size oy verenleri görmezden geliyorsanız bırakın gidin” dedi.
Bakırköye sahip çıkan tüm duyarlı vatandaşları yarın yapılacak meclis toplantısına çağıran Diren Çamlık Park Forum’u, net cevap alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi