Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki hayvanseverler için “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi” verildi.Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Salonu’nunda, Can dostlarımızı birlikte koruyup, birlikte sevelim’ sloganıyla hazırlanan eğitimlerde; İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Muhsin Öztürk tarafından; hayvan hakları, hayvanları koruma kanunları, hayvan davranışları, hayvan refahı ve beslenmelerine yönelik bilgiler verildi.

 

“HAYVAN HAKLARI SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin birlikte izlediği hayvanseverler için düzenlenen eğitime, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen ve Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt da katıldı. Başkanİlgezdi yaptığı konuşmada; “Hayvan hakları sorunları, hepimizin öncelikle çözülmesini istediğimiz konuların başında yer almaktadır. Eğer bir mahallede veya sokakta, sokak köpekleri ve kedileri sizden kaçmıyorsa orada yaşayan insanlar iyi ve merhametli insanlardır. Orada yaşayan bütün canlılar mutludur. Orada yaşanılabilir” dedi.“Hepimiz biliyoruz ki yaşam hakkı kutsaldır ve her canlının onurlu bir yaşam sürdürmeye hakkı vardır” diyen İlgezdi, Ferhatpaşa Mahallesi’nde yeni bir hayvan barınağı yapma projelerinin bulunduğunu, bu projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onay verildikten sonra çok kısa bir sürede bitirileceğini de sözlerine ekledi.

Eğitimin sonunda katılımcılara eğitim sertifikası dağıtılırken, isteyenlere daha sonra da “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlik Kartı” verilecek.

 

Editör: Haber Merkezi