AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığına atanan İlker Gürbüz ve yeni yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantının basına açık kısmında yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan İlker Gürbüz ilçenin en büyük sorunu haline gelen hastane konusunda önemli açıklamalarda bulunarak önümüzdeki dönemlerde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz ikinci kez ilçe başkanlığı görevine getirildiğini söyleyerek, “ AK Parti’de hizmet etmek bu davaya gönül vermek bir ayrıcalıktır” dedi.

Başkan Gürbüz, “ İçimizde uzun bir zamandır birlikte mesai arkadaşlığı yaptığım birçok arkadaşım var. Önümüzdeki süreçte ekibimize birçok yeni arkadaşımızın da katılımıyla AK Parti’nin Büyükçekmece’de vatandaşlarımızın beklentileriyle örtüşen projelerin hayata geçirilmesi adına hep birlikte mesai yapacağız” diyerek yeni bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.



“MUHALEFET EDENLER BUGÜN SAHİPLENMEYE ÇALIŞIYOR”
Gürbüz, “ İlçedeki hastane açığını ve bölgenin bu anlamdaki sıkıntılarının ne boyutta olduğunu beklide en etkin ortaya koyan benim de içinde olduğum 2007-2009 arasındaki ekiptir. Ben bunun ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyduğumda birçok kurumsal yapı içerisinden ihtiyacın bu boyutta olmadığını ifade eden hatta farklı farklı sebeplerle bu projenin hayata geçirilmemesi için muhalefet eden bir anlayış vardı. Siyaseti biraz geriye doğru değerlendirmek gerekir. O yıllarda ön gördüğümüz bu ihtiyaca, muhalefet edenler bugün sahiplenmeye çalışıyor. Sahiplenmenin de üstünde bunun yapısal bir gereklilik olduğunu konuşuyorlar” şeklinde konuştu.



Beykent’te yapımı devam eden hastane hakkında da bilgi veren Gürbüz, “Büyükçekmece’nin bir araştırma hastanesine statüsüne kavuşması bir ihtiyaçtır. Bu bizim için bir elzemdir. Şu an itibari ile mevcut yapılanmanın teknik anlamdaki alt yapısının üzerinde çalışılıyor. Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile bu konuda görüştüm. Hatta Cumhurbaşkanımıza da bu konuda danıştım. Yapılabilecek bir değişiklik var ise yapılmasını talep ettim” dedi.
Büyükçekmece’deki hastanenin devlet hastanesi statüsünde olacağını söyleyen Gürbüz , “ İki hastanemiz var, öncelikle açılması planlanan hastane Beylikdüzü sınırları içinde olan Beykent Hastanesidir. Bu hastanenin şuan araştırma hastanesi şeklinde açılmasının teknik anlamda mümkün olmadığı ancak devlet hastanesindeki mevcut olan kadro sayısından çok daha geniş bir kadroyla hizmet vereceğini, araştırma hastanesini aratmayacak çalışmaların yürütüleceğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

“HİZMET NEREDEYSE ORAYA ELİMİZİ UZATIRIZ”
İlker Gürbüz konuşmasının devamında “Beylikdüzü Beykent Hastanemiz açıldıktan sonra Büyükçekmece E-5 üzerinde yapılan diğer hastanemizin de takipçisi olacağız. 2009 seçim kampanyasında arkasında durduğum bir projeydi. Hastanelerin mimarları bizleriz. Recep Erol’un ilçe başkanlığı yaptığı dönemde çalıştığımız arkadaşlarımız. Bizler bu anlamda ilçemizin ihtiyaçlarını biliyoruz. Büyükçekmece için yapılan, önerilen bütün projelerin takipçisi olacağız. Benim hedefim AK Parti Teşkilatı olarak Büyükçekmece halkına sunulan değerlerin çıtasını yükseltmektir. Bunun için muhatabı nerdeyse oradan gidip alırız Hizmet neredeyse oraya elimizi uzatırız” açıklamasını yaptı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi