Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeleri ve Beşiktaş için gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı. Four Seasons Otel’de düzenlenen lansmana Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar’ın yanı sıra siyaset, iş, ekonomi ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.




Yerel seçimlerin üzerinden geçen bir yılın ardından Başkan Hazinedar; görev süresinin ilk yılını, hizmetlerini, gelecek plan ve hedeflerini değerlendirdi. Hazinedar, Başkan, ‘Yerel Yönetim Vizyonu, Akıllı Şehir 2019 Beşiktaş’ projelerini anlattı. Katılımın oldukça yoğun olduğu lansmanda Beşiktaş Belediyesi’nin geçmiş dönem başkanları da anıldı.




Hazinedar, sahneye özel olarak hazırlanmış bir sunumla şiir okuyarak çıktı. Konuşması sırasında kendisine piyanistin eşlik ettiği Hazinedar, bir yılı anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Program sonrası hakkında basında yer alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hazinedar, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.





“SİYASETÇİYE OLAN GÜVENSİZLİĞİN KURBANI OLDUK”

Abbasağa Parkı ile ilgili basında yer alan haberleri yorumlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, göreve geldiği ilk günlerde Abbasağa Mahallesi sakinleriyle yaptıkları toplantıyı ve bu toplantıda mahalle sakinlerinin kendisinden bir cafe talep ettikleri görüntülerini basın mensuplarına izleterek, ”21 Nisan 2014’de yanı belediye başkanı olduktan hemen sonra mahallelerde toplantılar yapmaya başladık. Abbasağa’da bunlardan bir tanesiydi. Herkesin yararlanabileceği bir spor aletleri düzeneği orada kuralım istedik. Ancak beton alanda da 50 metrekaresi kapalı, 35 metrekaresi açık toplamda 85 metrekare bir alana bir çardakla, doğayı yeşillendirecek, güçlendirip doğayla bütünleştirecek bir proje, üzerine de sarmaşıklarla tamamen bütünleştirecek bir yapı gerçekleştirmek istedik” dedi.




Süreçte yanlış anlaşıldığını belirten Başkan Hazinedar,” Galiba bu süreçte doğaya ve siyasetçiye dair güvensizliğin kurbanı olduk. Ben halkın istemediği hiçbir şeyi yapmam dedi. Her şeyi halka sormam şeklinde bir beyanı olmadığını söyleyen başkan, basında çıkan haberlerin asılsız olduğunun altını çizdi.




BEŞİKTAŞLILARA 40 BİN DEPREM ÇANTASI

Deprem konusuna da değinen Hazinedar, “Biz göreve gelir gelmez en çok dertlendiğimiz konu depremdi. Sebep şu; bizim ıhlamur dere boyunu saran mahallelerin yani eski Beşiktaş’ın üzerinde ki yapı stoku çok kötü. Hemen yanında Ortaköy bölgesi var. Oradaki eski yapı stoku şiddetli bir yıkım olacak gibi görünüyor. Bu konudaki çalışmalarımızı üniversitelerle birlikte paylaştık.



Televizyonlarda çokça yayınlandı bunlar. Bir belediye Başkanının ağzından yayınlandı bu uyarılar. İlçedeki vatandaşlarımıza deprem sürecinde her türlü sorunlarını giderecekleri bir çantayı hediye ediyoruz. Yaklaşık 40 bin vatandaşımıza dağıtacağız bunları” şeklinde konuştu.





BEŞİKTAŞ’A OPERA BİNASI GELİYOR
Beşiktaş’a kazandırılması planlanan opera binasının da müjdesini veren Hazinedar, ” Sanatı ve sanatçıyı her anlamda desteklemek; özgürce kendini ortaya koymasını sağlamak bizim vazifemizdir. Beşiktaş’a örnek bir opera binası kazandıracağız” şeklinde konuştu. Hazinedar, “Dışlamadan, ötekileştirmeden hizmet edebilmenin mutluluğuyla güne başlayan bir yerel yönetim vizyonuna inanıyoruz.





Biz İstanbul’u zaten kültür başkenti olarak görüyoruz ancak iddiamız medeniyet başkenti olarak görmektir. Bunun adımlarına Beşiktaş’tan başlayacağız. Belediyecilik anlayışımız, insandan yola çıkarak dünyaya örnek olacak icraatlar yapmaktır” dedi.






“TARKAN’A BİR LİRA DAHİ ÖDEMEDİK”
19 Mayıs’ta Beşiktaş’ta sahne alan Megastar Tarkan’a 1,5 milyon lira ödedikleri yönünde çıkan haberleri de yalanlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Tarkan’a bir lira dahi ödemedik, sponsorlarımız halletti. Belediyemiz bütçesinden bir kuruş harcamadık” şeklinde konuştu.





“48 DANIŞMAN İDDALARI YALAN HABER”
Basında yer alan 48 danışmanı olduğu iddialarını da yalan haber olarak ifade eden Hazinedar, Bunlar doğru bilgiler değil, bırakın 48 danışmanı, 8 danışmanım bile yok ” dedi.




(Fidan UĞUR-Kent Yaşam)



 
Editör: Haber Merkezi