Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul'un yapılacağı konumda bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon projeleri için ihale yapıldı. Kanal İstanbul hakkında yapılan ilk ihalede teklifler kapalı zarf usulü ile alınırken, ihalede 5 firma teklif verdi. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihale sonucunda Artuklu Mimarlık'ın teklifi geçersiz sayılırken, Mukarnas Mimarlık 500 bin lira, Hasan Fehmi Şahin 550 bin lira, Safir Jeoteknik 507 bin lira, Altıparmak Mimarlık 408 bin lira teklif etti.

İHALEYE TEPKİ YAĞDI

Kanal İstanbul için ilk ihalenin yapılacağının duyulmasının ardından, Korona virüs sebebi ile evlerinde duran binlerce insan sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Hükümetin ihaleti kimsenin protesto etmemesi için ''Evde Kal'' çağrılarının yapıldığı şu zor dönemde gerçekleştirdiğini savunan vatandaşlar, ihale hakkında ''Millet can derdinde, bunlar rant'' gibi tepkiler verdi.

KÖPRÜLER SÖKÜLEREK TAŞINACAK

İhale için hazırlanan özel teknik şartnamede, işin amacı “Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması” olarak açıklandı. Buna göre ihaleyi alan firma; köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin tamamlanması işlerini üstlenecek.

''RANT AŞIKLARI''

Konuyla ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'de sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. Üç beş adamın rantı için ihale yapıldığını söyleyen Tekin, ''Millet can derdinde bunlar rant '' diyerek AK Parti'nin bilim ve akla sırtını döndüğünü onun yerine ranta aşık olduğunu savundu.

Editör: Haber Merkezi