Plastik hammadde sektöründe faaliyet gösteren genç iş insanı Mehmet Turan Veziroğlu siyasete girdi. Veziroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA) Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir’in listesinde yer alarak yönetim kuruluna seçildi.

Üsküdar’da 1989 yılında dünyaya gelen Veziroğlu henüz 32 yaşında olmasına rağmen 14 yıldır aktif ticaret yapmaktadır. İş hayatına madencilik ve metal mamulleri alanlarındaki faaliyetlerle atılan Veziroğlu, kuzenleri ile birlikte plastik hammadde ithalatı yapmaktaydı. Ülke ekonomisinin hem ehil olmayan insanların siyasi kararlarıyla hem de pandeminin küresel etkisi ile kötü yönetildiğini düşünen Mehmet Turan Veziroğlu şirketteki yönetim yetkilerini kuzenlerine devrederek siyasete girme kararı aldı. Kuzenlerinin de desteğine alan Veziroğlu, “Türkiye’yi yalnızca Babacan düzlüğe çıkarır” düşüncesi ile DEVA Partisi’nin kapısını çaldı.

 “VAKTİMİ VE ZİHNİMİ SİYASETE AYIRACAĞIM”

Mehmet Turan Veziroğlu siyasete girişini şöyle anlatıyor: “ Nevşehir eşrafından bir ailenin ferdiyim. Ailem özellikle Nevşehir siyasetinde aktif rol oynayan bir ailedir. Fakat ben 18 yaşımda babamdan harçlık almayı kesip kendisini iş hayatında ispatlamaya çalışan bir genç olarak tüm enerjimi iş hayatı aldığı için siyasetten uzak kalıyordum. Birlikte ticaret yaptığım ağabeylerim ( kuzenleri) siyasetçilere hep destek olur ama siyaseti kendileri yapmayı sevmezler. Benim ise Sayın Ali Babacan’a ilgimi ve takdir ettiğimi bilirler. DEVA Partisi kurulduğunda benim Genel Başkanımıza olan sevgimi bildikleri için teşvik ettiler. Siyasetin her şeyden önce vakit ayırma işi olduğunu, denge kurulamadığında ise kişinin ticaretinin olumsuz etkileneceğinin bilincindeydim. İlk kuruluş döneminde tereddüt ettim ama onların desteği çok büyük oldu. Vaktimi ve zihnimi siyasete ayıracağım. Buna birlikte karar verdik.

 “BEKLENTİSİZ KATKI SUNABİLECEĞİMİ SÖYLEDİM”

Küçükçekmece İlçe Başkanlığımıza gönüllü başvuruda bulundum. Şuanki çalışma arkadaşlarımdan davet aldım. İlçe Başkanımız Kaan Engin Özaydemir ile ilk görüşmemizde, siyaset yapmak istediğimi, hedeflerimin ve hırsları olmayan hizmet planlamamın olduğunu ifade ettim. Partinin hiç bir kademesinde konum talebim olmadığını, fakat kendisi ile birlikte yakın çalışmak istediğimi, gönüllü olarak beklentisiz katkı sunabileceğimi söyledim. Kendimi iyi ifade ettiğimi düşünüyorum.  Kısa bir süre sonra Sayın Özaydemir kongrede listeye yazmak istediğini söyleyerek birlikte yönetim kurulunda çalışmayı teklif etti.  9 Ekim tarihinde Genel Başkanımız Sayın Babacanın katılımı ile oldukça görkemli bir kongre gerçekleştirdik. Böylece yönetim kurulunda; önce partime, sonra 9 yıldır yaşadığım Küçükçekmecemiz’e ve İstanbul’a hizmet edebilecek olma onuruna eriştim.

“BİR İŞ İNSANI OLARAK UMUTLARIMI ARTIRDI.”

Genel Başkanımızı İstanbul’daki ilçe açılışları ve kongrelerinde en yakından takip edebilme imkanı buldum. Ülkemiz ve insanımız için duyduğu heyecanı etrafındaki herkese geçirdiğini gördüm ve yaşadım. Bir iş insanı olarak umutlarımı artırdı. Türkiye’nin yeniden Babacan ekonomisine kavuşacağına, tek reçetenin bu olduğuna olan inancım arttı. Ekonomi Bakanı olduğu zaman da ekonomi çok iyiydi. Ama şimdi piyasalar kilitlendi.

 Ülke ekonomisi iflas etti. Garip bir ekonomi yönetimi var. Paramıza saygı yok. Bugün Türk Lirası ile bankadan kredi alıp, dövize çevirip bankaya yatırsanız getirisi ile hem faizi öder hem de kazanç sağlarsınız. Enflasyonun gerçek oranları da malum zaten. Vatanına aşık ticaretle meşgul olan bir genç olarak can çekişen ekonomimizle dertleniyorum.

“BABACAN TL’YE İTİBARINI GERİ KAZANDIRIR”

Çok iddialı bir şey söyleyeyim.  Seçim zamanında yapılsın veya erkene alınsın hiç önemli değil. Zaten alınsa alınsa 8-10 ay öne alınır. Seçim atmosferine girdiğimizde anketlerde Ali Babacan ve DEVA Partisi’nin grafiği  yükseldikçe , Türk Lirası’nın değeri de  yükselmeye başlayacaktır. Yeniden Babacan becerisi ile yönetilecek olan ekonomimiz uluslararası sermayenin güvenini tesis edecektir. Türkiye’ye yatırım ve para girişinin başka hiç bir şekilde mümkün olacağını düşünmüyorum. Tekraren başka bir şekliyle anlatayım. Babacan TL’ye itibarını geri kazandırır.”

MEHMET TURAN VEZİROĞLU KİMDİR?

Veziroğlu, 1989 yılında İstanbul Üsküdar’da doğmuştur. Nevşehirli eşraf bir ailenin mensubudur. Eğitim hayatı İstanbul’da geçen Veziroğlu halen Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 4. Sınıf öğrencisidir.  9 yıldır Küçükçekmece’de yaşayan Veziroğlu’nun plastik hammadde sektöründeki şirketinin merkezide yine aynı ilçededir. Öğrencilik yıllarından beri pek çok sosyal sorumluluk projesine gönüllü olarak katkı sunmuştur. Yaklaşık 14 yıldır aktif olarak ticaretle uğraşmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Veziroğlu daha önce hiçbir siyasi partide görev almamıştır.TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi