CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Özgür Koçak'ın adaylık açıklamasını yaptığı kahvaltılı toplantıya katılım yoğun oldu. Bin üç yüz partilinin hazır bulunduğu toplantıya CHP Parti Meclis Üyesi Ali Özcan, CHP İstanbul Milletvekili Aykurt Erdoğdu, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları, Av. Zeynel Öztürk, Süleyman Kartal, Dr. Cengiz Alp, İnan Güney, Yüksel Çavuşoğlu, 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Umut Veli Develi, çok sayıda STK temsilcisi ile muhtarlar katıldı. Kahvaltıya katılanlarla tek tek el sıkışan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Özgür Koçak, katılanlara yönelik yaptığı konuşmasında "İddialıyız, bu seçimlerde partimizi iktidar yapacağız" diye konuştu.



"Artık iktidar olmalıyız"

Koçak, yoğun destek ve alkışlarla sürdürdüğü konuşmasının devamında şunları söyledi; Dostlarım, yoldaşlarım, parti büyüklerim. Bu ülkenin aydınlık yüzleri. Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutluyum. Sizlerle birlikte yolumuzun çok uzun ve meşakatli olduğunu biliyorum. Her ne kadar yükümüz ağırda olsa bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Öyle bir ülke düşünün ki madenlerinde bir gecede 301 madencinin öldüğünü, öyle bir ülke düşünün ki asansör kazalarında onlarca işçimizin öldüğü, açlık sınırında milyonlarca insanlarımızın olduğu.. Ama içimizdeki umut asla tükenmemeli. Ortak paydalarda birlik olmalıyız. Önyargılarımızı kaldırarak omuz omuza olmalıyız. Gölgemizin bizi geçmesine izin vermeden memleketimin dağlarına ovalarına bahar getirmeliyiz. Ve artık biz iktidar olmalıyız.



"Özgürlükler ancak cesaretle kazanılır"

Savaşa karşı barışı, eşitsizliğe karşı adaleti, şiddete karşı kardeşliği, sömürüye karşı emeği savunmalıyız. Bunun için bize düşen birlikte omuz omuza mücadele etmektir. Bizler çocukluğumuzdan beri bu partiye gönül vermiş sokaklarda, 'Kahrolsun faşizm, inadına sol, inadına CHP diye haykıranlardanız. Bizler bu ülkenin geleceğiyiz, Bizler sadece makam, koltuklara aday değil bu ülkeyi yönetmeye adayız. Mücadelemiz kapitalizme, faşizme ve baronlara karşıdır. Bugün buradayız ama yarın her yerde olacağız. Özgürlükler ancak cesaretle kazanılır. Cesaretin bittiği yerde de esaret başlar. Bizlerin önünde her zaman aşılması gereken bir dağ, varması gereken bir yer, sırtında taşıması gereken bir kaya vardır. Şunu iyi bilmeliler ki bizlere bedel ödetenler, her fırsatta güç kullananlar, gelip gitmişlerdir. Ama boyun eğmeyenler, diz çökmeyenler, paçası çamurlu eli nasırlı olanların siyasetini yapanlar yani yenilse de teslim olmayanlar, yani eleğin üzerinde kalanlar her zaman kazanacaklardır.









"Adaletsizliğe karşı mücadele edeceğiz"

Denizler ne kadar dalgalı olsa da martılar denizlerden asla vazgeçmez ve vazgeçmemiştir. Bugün nasıl olduğumuz dünkü kararlarımızın sonucu olacaktır. 1 Mayısları, gezi direnişimizi, faşizme karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Selam olsun gelecek için savaşanlara. Gericiliğe ve faşizme karşı gelin hep birlikte mücadele edelim. Bu köhnemiş düzeni zalimlerin başına yıkalım. 2013 Haziran ayında tomaların önündeki bizler direnişimizi barikatların arkasında büyüttük. Umutlarımızı ve hayallerimizi birlikte çoğaltmak için yola çıkıyoruz. Kararlı ve inançlıyız. Direnişimizin simgesi sımsıkı yumruklarımız, inançlı pırıl pırıl parlayan gözlerimizle yeri göğü inleten güzel günler göreceğiz. Güneşli günler diye sloganlarımız ile geliyoruz. Aydınlık yüzlü yoldaşlarım yıllarca aynı yolda yürüdük. Aynı dava için birlikte omuz omuza mücadele verdik. Adaletsizliğe karşı, birlikte haykırdık ve adaletsizliğe karşı birlikte mücadele edeceğiz. Hırsıza hırsız demenin suç olduğu bu ülkede hırsıza hırsız diyenin tutuklandığı hırsızların ise serbest bırakıldığı bu ülkede ben bu kürsüden de, o kürsüden de sizin adınıza hırsıza hırsız diye haykıracağım. Yolsuzluk, yoksulluk ve emek mücadelemiz her zaman her yerde devam edecek.




'Devrim şehitlerini unutmayacağız'

İçinde bulunduğumuz Ocak ayı benim için her zaman hüzünlü olmuştur. Kendisi ile aynı okulda okumaktan gurur duyduğum başta gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu saygı ve minnetle anıyorum. Haince katledilen tüm devrim şehitlerini asla unutmayacağız. Vermiş oldukları mücadeleyi son nefesimize kadar sürdüreceğiz. Gezi şehitlerimizi, Berkin Elvanımızı, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert'i, Mehmet Ayvalıtaş'ı, Mustafa Sarı'yı Medeni Yıldırım'ı Ali İsmail Korkmazlar ve Hasan Ferit Gedik'i unutmayacağız. Ali İsmail'in son sözünü hatırlıyor musunuz? 'Vurmayın ölüyorum' demişti. İşte biz Ali İsmail'e son tekmeyi atan zihniyetin karşısında olduğumuz için adayız.






'Her şey sosyal adalet ve insanca yaşam için"

Anadolu'daki yoksul köylülerimizi, Ege'deki tütün işçilerimizi, Doğu'daki topraksız köylülerimizi unutmayacağız. Büyükşehirlerdeki yoksul emekçi yurttaşlarımızı, vicdanların, hukukun ve insanlığın susmadığı bir yaşam bizim hayat mücadelemiz olacak. Bunun için olmazsa olmazlarımız, "Kadın erkek eşitliği, Doğu ve Güneydoğu'da tam demokrasi, laiklik ve inanç özgürlüğü, temiz ve namuslu siyaset, işsizlikle etkin mücadele, sanayileşmeye destek, üreticiye destek, tarımda kendi kendine yeten Türkiye, hayvancılığa tam destek, sosyal adalet ve insanca yaşam, toplumsal dayanışma ve sosyal güvenlik, taşeronlaşmaya son, engellilerimize genişletilmiş sosyal haklar, kadınlarımıza ekonomik özgürlük, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve hedefleri...
Son olarak Deniz Gezmiş ailesine yazdığı mektuptan bir bölüm okuyan İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Özgür Koçak, kendisini yanlız bırakmayarak destek için gelen tüm partililere, dost ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Özgür Koçak Kimdir?
zgür Koçak, 1976 emuriyetinden dolayı ilk ve orta öğretimini farklı şehirlerde tamamlayan Koçak, lise eğitimini Ankara Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimine London School Of Economics’te iletişim eğitimi olarak başlayan Koçak, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi mezunudur. Daha sonra TÜRVAK’da burslu olarak iki sene gazetecilik ve haber eğitimi almış ve eğitimini okul birinciliği ile tamamlamıştır. İş hayatına aile şirketinde başlayan Koçak daha sonra SHOW TV, STAR TV, TGRT Koordinatörlüğü ve yönetmenlik gibi görevlerde bulunmuştur. 

Farklı üniversitelerde iletişim ve halkla ilişkiler alanında öğretim görevliliği yapmış olan Koçak, bu anda ticaretle uğraşmaktadır. Siyasi hayatına Ankara’da lise eğitimi esnasında başlayan Koçak, CHP Beşiktaş İlçe üyesidir. Parti içinde farklı görevlerde bulunduktan sonra Beşiktaş Belediye Meclis üyeliğine seçilmiş, başarıyla beş yıl bu görevi yapmış, yüzlerce projenin içinde bulunmuştur. Sosyal sorumluluk alanında bir çok ödüle sahip olan Koçak, Beşiktaş Sosyal Sorumluluk Platformu başkanıdır. Aynı zamanda Kamu-Der İstanbul Temsilciliği görevini de yürütmektedir. 2014 yerel seçimlerinde Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı olan Koçak, çalışmalarını sadece Beşiktaş Değil tüm İstanbul’da yapmıştır. Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Koçak siyasi hayatına aktif olarak devam etmektedir. 

Editör: Haber Merkezi