Kağıthane Merkez Mahallesi PTT binası karşısındaki kavşakta yapılan inşaat nedeniyle yol kenarında kendiliğinden ortaya çıkan boş alana park eden araçlar anında trafik çekicileri tarafından götürülerek, vatandaşın hem cebi hem de yüreği yakılıyor.


Atlantik Okyanusu’ndaki Bermuda Şeytan Üçgeni gibi içine giren aracın birkaç dakikada yok olduğu alana İstanbul Trafik Vakfı’na ait çekiciler adeta ring seferi yapıyor. Park yasağı levhası dikmek ya da dubalarla önlem almak yerine altın madeni bulmuş gibi hareket eden trafiğin bu davranışı ise vatandaşların büyük tepkisini çekiyor.

ÇEKİCİLER RİNG SEFERİ YAPAR GİBİ ÇALIŞIYOR

Çektikleri araçları iki yüz metre kadar ilerideki yediemin parkına bırakan çekiciler, aynı yere döndüklerinde bir başka aracın daha park etmiş oldupunu görüp onu da alıp götürüyorlar. Böylece çekiciden dahi inmeye egrek duymadan seriye bağlamış gibi araç çeken görevliler, hem Trafik Vakfı’na hem de devlete hem de otopark sagibine vatandaşın cebindeki paranın akmasını sağlıyorlar.

İstanbul’un her yerinde otopark sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar bu şekilde bir muameleye tabi tutulup canı yakılırken, Kağıthane’deki olay ise önlem alıp, vatandaşın yanlış yere park etmesini önlemek yerine ceza uygulayarak, para kazanmaya en güzel örnek teşkil ediyor.

ÖNLEM ALMAK YERİNE CEZACI DAVRANILIYOR

Park yapılmaz tabelası olmadığı ölü alana park edilen araçları alıp götüren trafik görevlileri hemn yan tarafta sıralanmış çok sayıda otomobile ise müdehalede bulunmuyor. Yalnızca ‘Bermuza Şeytan Üçgeni’ni andıran alana giren araçların en öndekini çeken görevlilerin bunu hangi inisiyatifi kullanarak yaptıklarını ise bilinmiyor.

Trafik görevlilerinin bu şekşilde araç çekmesinin çok yanlış bir davranış olduğunu söyleyen çevre esnafı ise, “Bu şekilde her gün onlarca vatandaşımızın canı yanıyor. Hatta aracın modeline ve plakasına göre hareket ettiklerine bile tanık oluyoruz. Böyle keyfi bir müdehale herhalde dünyanın başka bir ülkesinde olmaz” dediler.

PİYONGO KİME VURURSA CEZAYI  O ÖDÜYOR

Bu arada park yasağı olduğunu belirten bir tabela olmaması ve herhangi başka bir önlemin de alınmaması nedeniyle aynı yere sürekli araçlar park edilirken, araçları çekşlen sürücüler de piyango kendilerine vurunca çılgına dönüyor. Park yasağına uymadıkları nedeniyle yazılan cezanın yanısıra çekici ve otopark ücreti de ödemek zorunda kalan sürücüler, “Buraya park eden araçların tamamı çekilse herkese eşit muamele yapıldığını görüp bir şey demeyeceğiz ama piyongo kime vurursa onun aracı götürülüyor. Diğerleri kurtuluyor. Yasak varsa herkese uygulanmalı. Öncelikle de vatandaşa suç işletip cerzalandırmak yerine önlem alınmalı” dediler. (Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi