Merkezi İstanbul’da bulunan SİAD’dan burs alan 150 Sinoplu üniversite öğrencisi, Küçükçekmece Paşa Garden Restorant’daki akşam yemeğinde hayırsever iş adamlarıyla buluşarak tanışma fırsatı buldu.




Yeşil Vadi Arsa Ofisi ve SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan, 150 öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Orhan, “Bugün bu toplantı vesilesiyle sizlerle tanışmak, kaynaşmak ve sorunlarınıza eğilmek istedik. Bugünü, sizlerle Sinoplu olmanın ayrıcalığını yaşamak için tertip ettik. Sinoplu olmak bizim için bir sevdadır. Bizler de sizlerle bu sevdayı paylaşmak için buradayız. Her zaman her yerde bu can bu bedende durduğu sürece, bu topluluğu çoğaltmak için büyük caba göstereceğim.
Bizler adlarınızı bilmesek de sizleri seviyoruz. Her zamanda yanında olacağız. Mevla’m ‘Sevmek ispat ister’ demiş. Biz de sizlere sevgimizi ispatlayacağımızdan hiçbir zaman şüpheniz olmasın. Siz de İstanbul’da SİAD’ın her zaman yanınızda olduğunun onuru ile rahat gezmenizi isterim” dedi.






“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Size bu derneğin yönetim kurulu başkanı olarak söz veriyorum: Sizler kızımız, oğlumuzsunuz. Sizler de bizleri abiniz, babanız, amcanız olarak kabul edebilirsiniz. Vatanına, milletine, bayrağına, toprağına sahip çıkan evlatlarıyız. İstanbul’un her köşesinde Sinoplu hemşerilerimiz var. Sinoplu hiçbir zaman yüz kızarıcı bir suç işlememiştir, olmaz da. Bizim edebimiz, yetişmemiz buna müsaade etmez. Bizler hiç okumasak da, anamız, babamız, atamızdan aldığımız terbiye bunlara müsaade etmez. Bizler sizleri seviyoruz. SİAD olarak her zaman yanınızdayız. Sizlerden ricam Sinop’a olan bu sevdayı büyütmeniz. Sizler okul ve özel hayıtınızda başarılar dilerim” dedi.

Daha sonra yöresel sanatçıların söylediği şarkı ve türküler ekşiliğinde doyasıya eğelenen öğrenciler topluca resim çekilerek geceyi ölümsüzleştirdiler.
Yılmaz AKTEPE-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi